Zijn debuut als rallypiloot had Davide Perciante zich waarschijnlijk anders voorgesteld. De Rallye Sprint de Marchin 2017, die als testrally op het programma stond, was door een technisch defect van zeer korte duur. Nadat de wagen opnieuw volledig nagekeken en verbeterd werd, volgden echter nog 5 wedstrijden in de BMW E30. Wedstrijden waarin ervaring opdoen het belangrijkste was. Ervaring die ongetwijfeld van pas komt in zijn eerste criterium kampioenschap.

“2017 was ons debuutjaar in de rallysport”, vertelt Davide. “Het was een jaar waarin we vooral ervaring opgedaan hebben, de auto goed hebben leren kennen. Daarnaast was het ook een jaar waarin we ons super geamuseerd hebben.”

RT1
Stannic_animatie

“In 2018 gaan we dit proberen verder te zetten. We hebben onze zinnen gezet op het criterium kampioenschap. Daarnaast rijden we, afhankelijk van ons budget, nog een paar provinciale wedstrijden in het VAS/ASAF kampioenschap. We gaan proberen om de trouwe supporters te plezieren met dwarse passages. Verder hopen we de mooie resultaten van de Sezoensrally en de EBR te evenaren.”

“De BMW E30 blijft vrijwel ongewijzigd. Hij werd enkel een beetje opgefrist en er werden degelijke remmen gestoken. De remmen waren het zwakste punt van de wagen. In 2018 zal Geoffrey Zoons mij opnieuw navigeren. Iets wat hij bovendien geweldig goed doet, zeker als je weet dat hij nog maar tweeëneenhalve wedstrijd ervaring heeft”, aldus Davide.

Stannic
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X