Zijn debuut als rallypiloot had Davide Perciante zich waarschijnlijk anders voorgesteld. De Rallye Sprint de Marchin 2017, die als testrally op het programma stond, was door een technisch defect van zeer korte duur. Nadat de wagen opnieuw volledig nagekeken en verbeterd werd, volgden echter nog 5 wedstrijden in de BMW E30. Wedstrijden waarin ervaring opdoen het belangrijkste was. Ervaring die ongetwijfeld van pas komt in zijn eerste criterium kampioenschap.

“2017 was ons debuutjaar in de rallysport”, vertelt Davide. “Het was een jaar waarin we vooral ervaring opgedaan hebben, de auto goed hebben leren kennen. Daarnaast was het ook een jaar waarin we ons super geamuseerd hebben.”

“In 2018 gaan we dit proberen verder te zetten. We hebben onze zinnen gezet op het criterium kampioenschap. Daarnaast rijden we, afhankelijk van ons budget, nog een paar provinciale wedstrijden in het VAS/ASAF kampioenschap. We gaan proberen om de trouwe supporters te plezieren met dwarse passages. Verder hopen we de mooie resultaten van de Sezoensrally en de EBR te evenaren.”

RT2
VAS

“De BMW E30 blijft vrijwel ongewijzigd. Hij werd enkel een beetje opgefrist en er werden degelijke remmen gestoken. De remmen waren het zwakste punt van de wagen. In 2018 zal Geoffrey Zoons mij opnieuw navigeren. Iets wat hij bovendien geweldig goed doet, zeker als je weet dat hij nog maar tweeëneenhalve wedstrijd ervaring heeft”, aldus Davide.

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X