Zijn debuut als rallypiloot had Davide Perciante zich waarschijnlijk anders voorgesteld. De Rallye Sprint de Marchin 2017, die als testrally op het programma stond, was door een technisch defect van zeer korte duur. Nadat de wagen opnieuw volledig nagekeken en verbeterd werd, volgden echter nog 5 wedstrijden in de BMW E30. Wedstrijden waarin ervaring opdoen het belangrijkste was. Ervaring die ongetwijfeld van pas komt in zijn eerste criterium kampioenschap.

“2017 was ons debuutjaar in de rallysport”, vertelt Davide. “Het was een jaar waarin we vooral ervaring opgedaan hebben, de auto goed hebben leren kennen. Daarnaast was het ook een jaar waarin we ons super geamuseerd hebben.”

“In 2018 gaan we dit proberen verder te zetten. We hebben onze zinnen gezet op het criterium kampioenschap. Daarnaast rijden we, afhankelijk van ons budget, nog een paar provinciale wedstrijden in het VAS/ASAF kampioenschap. We gaan proberen om de trouwe supporters te plezieren met dwarse passages. Verder hopen we de mooie resultaten van de Sezoensrally en de EBR te evenaren.”

VAS
RT2

“De BMW E30 blijft vrijwel ongewijzigd. Hij werd enkel een beetje opgefrist en er werden degelijke remmen gestoken. De remmen waren het zwakste punt van de wagen. In 2018 zal Geoffrey Zoons mij opnieuw navigeren. Iets wat hij bovendien geweldig goed doet, zeker als je weet dat hij nog maar tweeëneenhalve wedstrijd ervaring heeft”, aldus Davide.

RallyTime animated
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X