Met de start van het nieuwe Belgische rallykampioenschap editie 2018 vlak voor de deur – traditioneel weerklinkt het startschot ook dit jaar op 24 februari in de Landense “Rally van Haspengouw” – pakt de Benelux importeur van DMACK banden in het BRC uit met een nieuwe “DMACK Trophy”. Niet alleen na iedere wedstrijd, maar vooral aan het eind van het seizoen, zullen de laureaten hun beloning in ontvangst mogen nemen.

“Vorig jaar ging het debuut van de DMACK banden in het nationale rallykampioenschap – met dank aan piloten als Cédric Cherain, Andy Lefevere, Cédric De Cecco of Davy Vanneste – niet onopgemerkt voorbij”, licht Renaud Jamoul toe. Jamoul is naast Benelux importeur van DMACK banden ook in het WRC verantwoordelijk voor de verkoop van de DMACK producten. “De prestaties die deze rijders neerzetten, en vooral dan de chrono’s die Cédric Cherain in Condroz tot aan zijn ongelukkige opgave liet optekenen, beklemtoonden niet alleen de kwaliteit van de banden maar vooral ook het feit dat ze wel écht geschikt waren voor de Belgische rallywegen! Sinds het afsluiten van het seizoen 2017 zijn de contacten met teams en rijders dan ook alleen maar uitgebreid en zo groeide het idee om een interne competitie te organiseren. Een soort van ‘koers in de koers’ die zich richt tot de piloten die met DMACK banden zullen aantreden in het BRC 2018”.

RT2
KAMV

Concreet komt het er op neer dat de beste vier resultaten van het seizoen 2018 zullen weerhouden worden om de eindrangschikking op te maken. “Maar ook na iedere rally zijn er prijzen te verdienen en dat op basis van de algemene uitslag, zonder rekening te houden met de ranking in groep of klasse. Over het geheel van het seizoen wordt er op die manier ruim 50.000 euro aan aankoopbonnen uitgereikt aan de laureaten. Kers op de taart: de eindwinnaar van de DMACK Trophy 2018 krijgt de toezegging om in het seizoen 2019 aan één BRC wedstrijd te kunnen deelnemen aan het stuur van de officiële DMACK wagen uit de R5 categorie. Uiteraard in de DMACK kleuren…”

Gelijktijdig zal DMACK Benelux instaan voor de optimale opvolging van haar Trophy 2018 in de media. Uiteraard mogen de rijders die ook aan andere dan BRC rally’s deelnemen, hun wagens ook met DMACK banden uitrusten. Alle nuttige info is te verkrijgen via info@dmack.be of via het nummer +32 470 92 83 58 van Renaud Jamoul. Eerste afspraak met de DMACK troepen over enkele weken in Landen…

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X