Na de verkoop van de Nissan 350Z zal SRP Racing dit seizoen van start gaan met de Lexus IS 300. Een uniek project dat begon eind 2014 en halfweg seizoen 2015 van de radar verdween. Vanaf de wedstrijd in Dinant komt daar echter opnieuw verandering in.

Eind 2014 zagen we de SRP Lexus IS 300 een eerste maal. De wagen werd als 0-wagen ingezet tijdens de Rally van Sint-Truiden. Het daaropvolgende seizoen zou gereden worden in functie van het verder uittesten en verbeteren van de wagen.

De prestaties van de Lexus IS 300 zijn echter niet naar wens. Omwille van elektronische problemen aan het motormanagement beslist men in september 2015 om te starten met de opbouw van een nieuwe motor. De rest van het seizoen wordt afgewerkt met de Toyota Corolla AE 86.

RT1
BRC

De motorbouwer, ST-autosport in Ham, zit echter met een overvolle agenda. Neem daarbij nog het lang wachten is op de benodigde materialen, de zuigers bijvoorbeeld werden pas na vijf maanden geleverd, waardoor de wagen niet tijdig klaar is om te starten in 2016.

De ondertussen verkochte Toyota Corolla AE 86 werd vervangen door een Nissan 350 Z, een wagen waaraan het team veel plezier beleefde tijdens de laatste twee seizoenen. In december werd ook de Nissan 350 Z verkocht en zo komt de Lexus IS 300 opnieuw in beeld. De wagen werd ondertussen verder afgewerkt, zo laat Stefan Van Craenenbroeck ons weten.

De Lexus moet enkel nog naar de dyno”, aldus Stefan. “We starten ons seizoen in Dinant. Een planning hebben we nog niet opgemaakt maar ik kan meegeven dat we eens andere oorden gaan opzoeken. Dit jaar zullen we dan ook vooral ASAF-wedstrijden rijden.”

KAMV
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X