Na de 6 Uren van Kortrijk passeerden we langs de BMA-tent, waaronder de Corsa van Damien service kreeg. Hier werden we  te woord gestaan door Damien Strobbe en Patrick Fleurackers.

Voor Damien was het de eerste keer in Kortrijk. Een eerste keer die hem nog lang zal heugen, zeker als hij terugdenkt aan het resultaat na de eerste KP, op de Lavano-site.

3,5 ronden lang dikke fun, waarin veel aan de handrem getrokken werd en toch de 80ste tijd op 150 deelnemers neergezet werd. “Straffe prestatie, hé”, pikt Patrick in. “En dat met onze GT met 65 pk.”

KAMV
RT1

“Dit maakt het voor mij ook een hele mooie afsluiter van het 3de seizoen met Damien.” vervolgt Patrick. “Na de administratieve en technische controle konden we gaan verkennen. We reden elke KP 2 maal af, meer hoeft niet voor ons. Damien rijdt toch op nota’s en dus is het niet nodig de proeven ‘plat’ te verkennen.”

“Zondag was het in eerste instantie aftasten hoe de wegen er bij lagen”, aldus Damien. “Eens we dat wisten konden we in de 2de ronde onze tijden gaan verbeteren, wat we ook deden. We reden gemiddeld tussen 5 en 12 seconden sneller. Ook in het donker trokken we ons redelijk goed uit de slag. Zondag zakten we, zoals verwacht, weg in het klassement om uiteindelijk te eindigen op de 92ste plaats van de 96 aangekomen wagens. Voor onze kleine wagen een mooi resultaat en bovenal zijn we alweer aangekomen.”

“Klopt !”, vult de co uit Ekeren aan. “Op zondag konden we terug de helm opzetten voor 13KP’s, waarvan 3 annulaties. Maar de overige 11 reden we in ‘huisstijl’, gebruik makend van de 65 pk, en dwars gaan waar mogelijk. In 3 jaar reden we trouwens 14 wedstrijden met de Corsa en reden we 13 maal over het podium. Dit maakt van het GT’tje een betrouwbaar wagentje waarmee we met een klein budget richting 2018 kunnen vooruitblikken. Vermoedelijk rij ik weer een 5-tal wedstrijden mee met Damien, aangevuld met enkele uitstapjes met piloten waarvoor ik reeds navigeerde. Ik ben ook altijd bereid in te stappen in nieuwe avonturen als deze zich aanbieden, je weet nooit.”

Damien houdt er aan een speciaal woordje van dank te richten aan BMA, voor de hulp op ‘t servicepark. Verder ook een woordje van welgemeende dank aan onze sponsors: Wivapaints , Autoparts Stekelorum, Stroom, Brandstoffen Toon Degrauwe, BMA autosport

RallyTime animated
RT2
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X