Na de 6 Uren van Kortrijk passeerden we langs de BMA-tent, waaronder de Corsa van Damien service kreeg. Hier werden we  te woord gestaan door Damien Strobbe en Patrick Fleurackers.

Voor Damien was het de eerste keer in Kortrijk. Een eerste keer die hem nog lang zal heugen, zeker als hij terugdenkt aan het resultaat na de eerste KP, op de Lavano-site.

3,5 ronden lang dikke fun, waarin veel aan de handrem getrokken werd en toch de 80ste tijd op 150 deelnemers neergezet werd. “Straffe prestatie, hé”, pikt Patrick in. “En dat met onze GT met 65 pk.”

KAMV
Stannic

“Dit maakt het voor mij ook een hele mooie afsluiter van het 3de seizoen met Damien.” vervolgt Patrick. “Na de administratieve en technische controle konden we gaan verkennen. We reden elke KP 2 maal af, meer hoeft niet voor ons. Damien rijdt toch op nota’s en dus is het niet nodig de proeven ‘plat’ te verkennen.”

“Zondag was het in eerste instantie aftasten hoe de wegen er bij lagen”, aldus Damien. “Eens we dat wisten konden we in de 2de ronde onze tijden gaan verbeteren, wat we ook deden. We reden gemiddeld tussen 5 en 12 seconden sneller. Ook in het donker trokken we ons redelijk goed uit de slag. Zondag zakten we, zoals verwacht, weg in het klassement om uiteindelijk te eindigen op de 92ste plaats van de 96 aangekomen wagens. Voor onze kleine wagen een mooi resultaat en bovenal zijn we alweer aangekomen.”

“Klopt !”, vult de co uit Ekeren aan. “Op zondag konden we terug de helm opzetten voor 13KP’s, waarvan 3 annulaties. Maar de overige 11 reden we in ‘huisstijl’, gebruik makend van de 65 pk, en dwars gaan waar mogelijk. In 3 jaar reden we trouwens 14 wedstrijden met de Corsa en reden we 13 maal over het podium. Dit maakt van het GT’tje een betrouwbaar wagentje waarmee we met een klein budget richting 2018 kunnen vooruitblikken. Vermoedelijk rij ik weer een 5-tal wedstrijden mee met Damien, aangevuld met enkele uitstapjes met piloten waarvoor ik reeds navigeerde. Ik ben ook altijd bereid in te stappen in nieuwe avonturen als deze zich aanbieden, je weet nooit.”

Damien houdt er aan een speciaal woordje van dank te richten aan BMA, voor de hulp op ‘t servicepark. Verder ook een woordje van welgemeende dank aan onze sponsors: Wivapaints , Autoparts Stekelorum, Stroom, Brandstoffen Toon Degrauwe, BMA autosport

BRC
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X