Foto Geert Louagie – gelofoto@facebook

De laatste manche van de Clio2 Rally Challenge werd in onze achtertuin verreden, namelijk de rally van Zuid-Limburg editie 2017 te Gingelom. Wat moest eindigen in een sprookje zou uitmonden in een nachtmerrie.

Na de Technische keuring en 3 verkenningsdoortochten op zaterdag was het tijd om zondag een wedstrijd van 12 chronoritten aan te vatten, en aan regen geen gebrek.

Voor de start spraken mijn copiloot en ik af, om een vlot maar niet te snel tempo te hanteren met dit natte weer op die gladde wegen, en dit met straatbanden zoals voorgeschreven in de Clio 2 Rally challenge. Maar het mocht niet baten. Een paar km voor het einde van de eerste klassementsproef kregen we bij het uitkomen van een bocht te maken met aquaplanning en gleden we van de baan, om iets dieper in een plantage terecht te komen. Ik kan je verzekeren, gras remt niet af en we bleven doorschuiven tot we over een straat vlogen en zo op onze buurt 2 x overkop gingen.

RallyTime animated
VAS

Een veel te snel einde van onze thuisrally en een flink beschadigde wagen als gevolg. Mede hierdoor vallen de plannen in het water voor volgend jaar en staat er nog niets met zekerheid vast. 1 feit is wel zeker, zorgen dat Stefaan Notredame, de eigenaar van de Clio kan starten in de Rally van Haspengouw. Daarna zien we wel.

Deze wedstrijd konden we starten door de steun van Dakwerken Dewil (www.dakwerkendewil.be) , Oak Creations (www.oakcreations.be) en Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com).  Het zou tof zijn als we de nodige sponsors zouden kunnen vinden om nog een jaartje Clio 2 rally challenge te rijden, omdat er een zeer fijne sfeer heerst, en de inzet van de organisatie fantastisch is. Zeker een aanrader voor ieder wie over een Clio 2 beschikt om zich eens te informeren.

Tot slot kunnen we zeggen mede door onze sponsor Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com) een bedrag van 255 euro richting kinderkankerfonds gaat. Zo eindigen we dit seizoen toch nog op een positieve noot.

Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van het team? Word dan lid van onze facebookgroep. https://www.facebook.com/groups/405163090096/

Bedankt aan alle helpers, supporters, filmers en fotografen voor de steun en de mooie beelden, dat doet ons plezier.

RT2
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X