Foto Geert Louagie – gelofoto@facebook

De laatste manche van de Clio2 Rally Challenge werd in onze achtertuin verreden, namelijk de rally van Zuid-Limburg editie 2017 te Gingelom. Wat moest eindigen in een sprookje zou uitmonden in een nachtmerrie.

Na de Technische keuring en 3 verkenningsdoortochten op zaterdag was het tijd om zondag een wedstrijd van 12 chronoritten aan te vatten, en aan regen geen gebrek.

Voor de start spraken mijn copiloot en ik af, om een vlot maar niet te snel tempo te hanteren met dit natte weer op die gladde wegen, en dit met straatbanden zoals voorgeschreven in de Clio 2 Rally challenge. Maar het mocht niet baten. Een paar km voor het einde van de eerste klassementsproef kregen we bij het uitkomen van een bocht te maken met aquaplanning en gleden we van de baan, om iets dieper in een plantage terecht te komen. Ik kan je verzekeren, gras remt niet af en we bleven doorschuiven tot we over een straat vlogen en zo op onze buurt 2 x overkop gingen.

KAMV
Stannic_animatie

Een veel te snel einde van onze thuisrally en een flink beschadigde wagen als gevolg. Mede hierdoor vallen de plannen in het water voor volgend jaar en staat er nog niets met zekerheid vast. 1 feit is wel zeker, zorgen dat Stefaan Notredame, de eigenaar van de Clio kan starten in de Rally van Haspengouw. Daarna zien we wel.

Deze wedstrijd konden we starten door de steun van Dakwerken Dewil (www.dakwerkendewil.be) , Oak Creations (www.oakcreations.be) en Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com).  Het zou tof zijn als we de nodige sponsors zouden kunnen vinden om nog een jaartje Clio 2 rally challenge te rijden, omdat er een zeer fijne sfeer heerst, en de inzet van de organisatie fantastisch is. Zeker een aanrader voor ieder wie over een Clio 2 beschikt om zich eens te informeren.

Tot slot kunnen we zeggen mede door onze sponsor Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com) een bedrag van 255 euro richting kinderkankerfonds gaat. Zo eindigen we dit seizoen toch nog op een positieve noot.

Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van het team? Word dan lid van onze facebookgroep. https://www.facebook.com/groups/405163090096/

Bedankt aan alle helpers, supporters, filmers en fotografen voor de steun en de mooie beelden, dat doet ons plezier.

Stannic_animatie
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X