Didier Spillebeen in actie op de Lavano-site in 2016

Dit weekend start Didier in de 6u van Kortrijk, met Guy Cnudde aan zijn zijde. Missie is om de eindmeet te halen en een mooie ereplaats te bemachtigen, maar bovenal om te genieten en te laten genieten!

“Ik zie er naar uit om te starten in de 6u van Kortrijk”, steekt Didier van wal. “De organisatie is top, de sfeer is super en hoewel dit ‘slechts’ een provinciale wedstrijd is, is de opkomst steeds fenomenaal. Zowel door rijders en co-rijders, als door het publiek. Dat de inkom gratis is zal daar zeker mee te maken hebben. Co van dienst is Guy Cnudde, dit voor het 5de jaar op rij hier in Kortrijk. Met zijn ervaring als co ben ik helemaal op mijn gemak en hoef ik enkel aan de weg en de auto te denken.”

“Zaterdagavond beginnen we met een show-KP op de Lavano-site, waar we 3 en half rondjes afwerken. Van op de publiekszone zijn de wagens meerdere malen te zien. Graag maak ik iedereen warm om te komen kijken. Spektakel en ambiance verzekerd! Op zondag wachten dan nog 4 KP’s om 3 maal afgereden te worden. Na de Hemicuda was de Beemer nog in topconditie. Na een kleine check-up, nieuwe banden en startnummer 59 op de deuren zijn we er klaar voor. De oorzaak van het hogere startnummer is te vinden bij de vele topwagens en dito piloten die zullen starten.”

RallyTime animated
KAMV

Nieuw dit jaar in de 6 Uren van Kortrijk is de spektakelbeker. Is deze beker een doel op zich?

“Zeker niet,” aldus Didier. “Het doet natuurlijk enorm deugd om te horen dat men je rijstijl waardeert. Dat ga ik niet ontkennen. Zelf plezier beleven en als het even kan het publiek laten meegenieten is ons doel. Trouwens wanneer je er de deelnemerslijst op nakijkt, vind je wel meerdere piloten die aanspraak maken op deze beker.”

VAS
KAMV
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X