Met het vallen van de bladeren naderen we het einde van het rallyseizoen. Enkele teams hebben nog een klassement te verdedigen. Andere teams zijn reeds begonnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het team Sijbers-Vandroemme behoort tot deze laatste categorie. In de Rally van Zuid-Limburg testen ze alvast hun nieuwe krachtbron.

Wie regelmatig de VAS-wedstrijden bijwoont, kent ongetwijfeld de groene Ford Fiesta XR2i. Het is met deze wagen, het “mean green racemachien”, dat Stefan Sijbers sinds zijn debuut in augustus 2015 deelneemt aan het VAS-kampioenschap. Ondertussen is de sympathieke Limburgse piloot begonnen aan de bouw van een nieuwe wagen.

“Het is inderdaad de bedoeling om volgend seizoen met een nieuwe wagen te rijden. In eerste instantie hebben we de motor vernieuwd,” vertelt Stefan. “Na drie seizoenen was deze aan vernieuwing toe. De nieuwe motor hebben we in de huidige wagen ingebouwd. Iets wat mogelijk was omdat we ook volgend seizoen met hetzelfde type wagen rijden. Ook met de bouw van deze nieuwe wagen zijn we gestart. Een projectje dat we tijdens de wintermaanden gaan afwerken om er te staan bij aanvang van het nieuwe seizoen.”

BRC
RT2

Met een nieuwe motor in de wagen kunnen we al raden wat de doelstelling is in de Rally van Zuid-Limburg.

“Natuurlijk gaan we de nieuwe motor testen. Iedereen weet dat het parkoers er gewoonlijk heel vettig bijligt in Zuid-Limburg. We gaan dan ook zekers geen zotte dingen doen. Uitrijden is de boodschap. En natuurlijk gaan we er een plezant weekend van maken met het team en mijn nieuwe vaste copiloot Axel Vandroemme.”

Net zoals Stefan is Axel Vandroemme sinds 2015 actief in de rallysport. Na twee seizoenen bij het ‘mini challenges team’ moest de West-Vlaming op zoek naar een andere piloot.

“In de TBR Rallysprint kwam ik zo bij Stefan terecht,” aldus Axel. “De klik was er meteen. Dit wederzijdse vertrouwen werd bevestigd in de volgende wedstrijden. Zo zijn we in Gingelom reeds aan onze 4de wedstrijd toe. Ook in 2018 vormen we een team. Bij deze wil ik Stefan nogmaals bedanken voor het vertrouwen in mij.”

En wat brengt 2018 voor team Sijbers-Vandroemme?

“De exacte planning moeten we nog maken. Het is de bedoeling om in het VAS-kampioenschap te rijden en we gaan zeker en vast ook eens rijden over de taalgrens,” weet Axel. “We gaan starten in Moorslede en daarna in de Monteberg. Daarna weten we waarschijnlijk wie er nog in onze klasse rijdt. Veel zal daarvan afhangen. Als het interessant is, proberen we het VAS-kampioenschap te rijden. Indien niet dan gaan we waarschijnlijk afwisselend in VAS en ASAF-wedstrijden starten,” pikt Stefan in.

Tot slot wil het team Sijbers-Vandroemme zijn mekaniekers bedanken voor het werken aan de wagen tot in de vroege uurtjes, het team van Penta-racing voor het bouwen van de nieuwe motor en alle sponsors voor het vertrouwen. Zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn.

KAMV
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X