Piet van Hoof moest vorig jaar enkel Kris Princen laten voorgaan.

Met de Rally van Zuid-Limburg zijn we dit weekend toe aan de voorlaatste manche van het VAS-Rallykampioenschap. Een wedstrijd die enkele jaren terug op sterven na dood was. Dankzij TopSpeed Rally Club Haspengouw kwam het echter niet zo ver. De organisatoren kunnen in hun derde editie zelfs uitpakken met bijna 100 deelnemers.

Regen en wind. De bietenoogst die volop aan de gang is. Het zorgt ervoor dat de typische Haspengouwse wegen hier en daar onder de modder zitten. Het zorgt ervoor dat grip zoeken extra moeilijk wordt gemaakt. Het is in deze omstandigheden dat de piloten de strijd aangaan. Sommigen om punten te sprokkelen voor het kampioenschap. Anderen om zich in de kijker te rijden.

Veel ogen zullen gericht zijn op Steve Bécaert die de overstap maakt naar de Skoda Fabia R5. Met deze wagen krijgt hij meteen de favorietenrol. Ook Kevin Deijne brengt een R5 aan de start. De vraag is echter of de Nederlander, na zijn overstap van de Clio R3T naar een Fiesta R5, al een rol van betekenis kan spelen.

VAS
RT2

Steve Bécaert zal vooral rekening moeten houden met een vijftiental snelle Mitsubishi Lancers. Piet Van Hoof, Marc Turrion, Steve Van Bellingen, Steve Matterne, Jos Pennartz, Bart Vrijdaghs om enkele namen te noemen. Daarnaast krijgen we ook nog enkele Subaru’s aan de start. Het zal dringen worden voor een plaatsje in de top 10.

Steven Dolfen (Clio R3T) zal hard mogen trappen om de broodnodige punten te scoren in zijn strijd om de divisie 3 kampioenschapstitel. Jelle Vermeire gaat voor klassewinst met de TeamFloral Fiesta R2T en ambieert immers ook een plaats in de top 10. Daarbij komen ook nog streekrijders Johan Dekens, Henri Schmelcher en thuisrijder Robby Moers aan de start met de Porsche GT3.

Zoals verwacht geen Paul Lietaer aan de start in Gingelom. Daardoor blijven er nog twee kandidaten over in de strijd voor de historic titel. Danny Kerckhof (BMW E21) zal uiteraard punten willen goedmaken op Bram Fonteyne (Volvo 240). Vooral Deveux, Laporte en Fruyt willen zich ongetwijfeld tonen in eigen streek.

In totaal staan er net geen 100 km op het programma voor de deelnemers. De wedstrijd wordt netjes verdeeld in 4 lussen van 3 proeven. KP Borlo werd licht gewijzigd en opent de wedstrijd, daarna gaat het naar KP Aalst, deze keer verreden in omgekeerde richting. De lussen eindigen telkens met de ongewijzigde proef van Gelmen, langsheen de Luikersteenweg.

Net als de voorgaande jaren wordt het wedstrijdcentrum gevestigd op de Industriezone van Gingelom. Op zondagmorgen 12 november gaan de rijders er vanaf 8u30 over het startpodium en de rallywagens worden op zondagavond rond 19u00 opnieuw verwacht in Gingelom voor de podiumceremonie. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 21u00 in de feesttent.

BRC
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X