Autostal Groeninghe springt dit jaar mee op de kar van de Warmste Week van radiozender Studio Brussel en zal tijdens het weekend van de rally proberen om de rijders, de teams en de vele rallyliefhebbers warm te maken om een kleine bijdrage te leveren. De keuze viel op Het Ventiel uit Hulste, een organisatie die werkt rond jongdementie.

De “6 uren van Kortrijk” is meer dan zomaar een rally. Sinds de doorstart vijf jaar geleden werd er meteen gekozen om een laagdrempelig en sociaal evenement te maken waarbij we alle Kortrijkzanen wilden betrekken. Alles is gratis, de klassementsproeven, de servicezone, onze grote tent. Meer zelfs, ieder jaar zorgt Autostal Groeninghe voor een flitsend, gratis optreden. Iedereen zal zich wellicht nog de passage van 2Empress heugen vorig jaar. Ook dit jaar beloven we opnieuw een sterke naam.

Daarnaast willen we ook nog iets teruggeven. Denk maar aan onze steun voor de stichting Luka Hemelaere, de schenking van koude schotels aan Poverello, de samenwerking met de Lions Club in Moeskroen,…

KAMV
RT2

“Vorig jaar kwamen heel wat jeugdbewegingen vragen of ze een affiche mochten hangen rond hun actie voor de Warmste Week van Studio Brussel. Dan al rijpte het idee om zelf iets te doen”, aldus woordvoerder Sandro Delaere. “Enkele weken geleden werden we eerder toevallig gecontacteerd met de vraag of wij iets deden rond de Warmste Week. Meteen een signaal om de koe bij de horens te vatten. We namen meteen contact op met de mevrouw die ons de suggestie doorstuurde en vroegen of ze een idee had. Ze noemde “Het Ventiel”, een organisatie die werkt rond jongdementie. Haar man lijdt namelijk aan jongdementie. Daarop legden we contact met “Het Ventiel”. Zij waren minstens even enthousiast als ons, en dus registreerden we snel een actie bij Studio Brussel.”

“Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven. Veel dingen lukken niet meer en mensen raken in een sociaal isolement. Dit willen we doorbreken met “Het Ventiel””, aldus de organisatie. “Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy. “Het Ventiel” biedt ook groepsactiviteiten aan Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.”

Er is trouwens een duidelijke link met de rallysport want de echtgenoot van de vrouw die ons contacteerde is een echte rallyfan en zelfs oud-mecanicien van Paul Lietaer. Vorig jaar bezocht hij ons evenement vanuit zijn rolstoel. Volgens zijn vrouw genoot hij met volle teugen van ons evenement. Een opsterker, want we dragen toegankelijkheid hoog in het vaandel.

“We zullen een grote spaarpot plaatsen aan het onthaal en regelmatig eens rondgaan. We hopen dat ook de piloten en co-piloten bij hun passage over het podium eens aan ons, en vooral aan “Het Ventiel” denken. Het zou leuk zijn mochten alle piloten een duit in het zakje doen”, aldus Delaere.

De “6 uren” is en blijft zoals gezegd volledig gratis, dus zou Autostal Groeninghe het uitermate appreciëren als ook de rallysupporters hun warmste rallyhart tonen op 25 en 26 november.

VAS
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X