Bob de Jong neemt met zijn nieuwe Hyundai i20 R5 deel aan de Twente Rally. De 31-jarige rallyrijder doet dit met steun van Hyundai Motor Nederland. Dat is een even verrassende als positieve ontwikkeling voor de Nederlandse rallysport. Dat de rallysport leeft bleek onlangs al tijdens de Hellendoorn Rally, waar de publieke belangstelling enorm was en ook meer deelnemers aan de start stonden dan de afgelopen jaren in Nederland gewoon was. Bovendien blijkt de R5 klasse steeds meer aan populariteit te winnen. In deze categorie rijden van de WRC afgeleide auto’s met een circa 280 pk leverende viercilinder 1,6 liter turbomotor en vierwielaandrijving.

Voormalig Nederlands rallykampioen Bob de Jong heeft al drie seizoenen met een R5 gereden en richtte zijn blik recent op de in Duitsland bij Hyundai Motorsport ontwikkelde i20: “Bij het fabrieksteam van Hyundai heeft men de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze auto en er zijn er inmiddels 30 van gebouwd. In verschillende nationale kampioenschappen zie je de i20 dan ook steeds vaker topklasseringen behalen. Daarom zijn wij in Alzenau gaan praten over de mogelijkheid om ook in Nederland met deze snelle Hyundai de strijd aan te gaan.” Na een bezoek aan Hyundai Motorsport vorige maand raakte het project in een stroomversnelling. Bob de Jong was daarom verheugd dat Hyundai Motorsport al voor de Twente Rally op zondag 22 oktober een R5 auto (#30) ter beschikking kon stellen, inclusief de begeleiding van een engineer van het fabrieksteam: “Dat laatste is belangrijk, want zowel mijn ervaren team van DDG Motorsports als ikzelf zullen even moeten wennen aan deze voor ons compleet nieuwe auto. Daarom ben ik ook blij dat we dit jaar nog een rally kunnen rijden met de Hyundai, omdat we ons dan in de winter optimaal kunnen voorbereiden op het komende seizoen, waarin een groot aantal toprijders in Nederland met een R5 zal gaan rijden.”

Voor het eerst zal ook een topteam in Nederland gebruik maken van DMACK-banden. In het WRC is DMACK al jaren succesvol en Bob de Jong heeft er voor gekozen om bij zijn debuut met de Hyundai i20 R5 gebruik te maken van de bewezen kwaliteit van DMACK, waarbij hij kan rekenen op de expertise van meervoudig Nederlands rallykampioen Jan van der Marel, die voor DMACK de distributie en service in de Benelux verzorgt.

RT1
RT2

Voor Hyundai Nederland betekent de samenwerking met Bob de Jong een eerste kennismaking met de Nederlandse rallysport: “Wij zien dat de successen in het WRC positief werken voor ons imago, maar het WRC is voor het Nederlandse publiek ver weg. Daarom is het goed dat zich nu de gelegenheid voordoet om ons te manifesteren in deze spectaculaire sport in Nederland,” aldus directeur Ronald Dubbelman van Hyundai Nederland.

Bob de Jong zal in de Conrad Twente Rally weer worden genavigeerd door zijn vaste Belgische navigator Bjorn Degandt, die in Hellendoorn verstek moest laten gaan vanwege verplichtingen in het Europees kampioenschap. Het team van Bob de Jong wordt verder gesteund door Eurol, Group B en Hoevenberg Service Transportbanden.

 

BRC
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X