Rallyteam Deprez sluit seizoen af met mooie prestatie in de Hemicuda Rally

 

Traditioneel sluit rallyteam Deprez het seizoen af op de wegen in en rondom Koekelare. Ook dit jaar is hier geen uitzondering op. Met de Hemicuda Rally reed Rallyteam Deprez zijn laatste wedstrijd dit seizoen. Eric Deprez bezorgde ons deze nabeschouwing van een geslaagde wedstrijd.

Vol goesting, na de overwinning in Oudenaarde, gingen we op weg naar de eerste KP. Echter bleek dat deze afgelast werd door het incident van Serge Dumortier die jammerlijk een boom had opgezocht. Een kleine herinnering aan onze verschrikkelijke crash in het begin van het seizoen.

Toch hebben we ons niet van de wijs laten brengen en de eerste ronde op een voldoende vlot tempo afgewerkt. Zeker als je rekening houdt met het vettig parcours dat er op vele plaatsen verraderlijk bij lag.

Tevreden met onze 3e plaats in klasse 3H en 25e algemeen gingen we terug naar het servicepark. Daar werd de nodige check up gedaan om terug met hetzelfde vertrouwen van start te kunnen gaan in de 2e ronde. Tevens werd de set up van de wagen ook wat aangepast aan de hand van het gereden parcours.

In de 2e en 3e ronde werd de wedstrijd gecontroleerd om een mooie 4e plaats in de klasse te nemen. Dit achter 3 wagens die over veel meer PK’s beschikken. In de voorlaatste KP zagen we één van die wagens uitvallen en zo zijn we de wedstrijd geëindigd met opnieuw een mooi resultaat, op het podium en 25e algemeen.

Na dit bewogen seizoen kunnen we stellen dat zowel de crew als de wagen veel progressie hebben gemaakt. Dat dit beloond is met deze mooie uitslagen, is dan ook een mooie kers op de taart. Wat nu al zeker is, is dat rallyteam Deprez volgend jaar terug meermaals aan het werkt te zien zal zijn en dat we er terug met volle goesting tegenaan zullen vliegen.

 

Tot slot een grote dank aan:

  • Servicemannen Frederik Fossez en Dirk Deprez
  • De vele fotograven en filmmannen die ons steeds voorzien van mooi beeldmateriaal waardoor wij steeds kunnen nagenieten van onze topdagen in het jaar.
  • Al onze sponsors die ons steunen in ons doen en laten binnen de rallysport:
    Timmer en schrijnwerk Johan Verhaeghe, Garage Wim Joseph, Truffels voor verenigingen CHOC oh LAT, Plastiekcentrale Plastiek Vancoillie, Garage Jan Himpe, verzekeringen Vanbreda Missinne, Textielbedrukking DV Tex en Nonkel Dirk Deprez!