Vorig weekend stond met de Rally van Doornik de vijfde manche van de Clio 2 Rally Challenge op de kalender. Iedereen is het erover eens dat deze rally een van de mooiste proeven in België heeft. Maar het mooie parkoers is ook veeleisend. Het werd vanaf de eerste KP al snel duidelijk dat dit veeleisende parkoers ook voor de nodige slachtoffers zou zorgen.

Van de acht ingeschreven deelnemers zagen we dan ook heel wat uitvallers:
Nadrin-Nadrin: sortie
Leroy-Desmet: gebroken bediening versnellingsbak
Bouchat-Hottelet: gebroken cardan
Catelin-Duyck: remproblemen
Tordeurs-Jadot: gebroken cardan
Cravillon-Deru: problemen versnellingsbak

In totaal haalden slechts twee van de Clio 2 Rally Challenge deelnemers de eindmeet. De uiteindelijke verdiende winnaars werden Daco-Gillet. Het team had de ganse rally vooraan meegestreden en mocht uiteindelijk ook op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Een verdienstelijke tweede plaats was er voor het duo Dewilde-Pittellioen. Ook zij konden deze rally tot een goed eind brengen.

RallyTime animated
BRC

Met het uitvallen van Tordeurs-Jadot en de winst van Daco-Gillet is de strijd voor de eerste plaats in deze challenge, en de daaraan verbonden voorziene gratis rally in 2018, weer volledig open. Beide kandidaten maken nog kans op de eindzege. Corentin Tordeurs leidt nog steeds het kampioenschap maar wordt nu op korte voet gevolgd door Alain Daco.

Verdict in het weekend van 11 en 12 november tijdens de Rally van Zuid-Limburg. Het belooft nog spannend te worden.

RT2
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X