Ook dit jaar waren enkele deelnemende piloten te gast aan de praattafel bij de persvoorstelling van de Hemicuda Rally. Wat zijn hun verwachtingen en wie zien zij als mogelijke winnaars.

Philip Barbier:

“Vorig jaar verliep voor ons alles naar wens en we hopen dat het dit jaar ook terug zo mag verlopen. Jammer dat Andy Lefevere er dit jaar niet bij is (motor EVO X nog niet klaar). Anders was de winnaar volgens mij reeds gekend. Ikzelf hou van het parcours van deze wedstrijd, er zit veel variatie in. Zowel op het vlak van snelheid als op het technische gedeelte, ik amuseer me hier steeds. Als winnaar tip ik Bert Cornelis, telkens snel, maar de mechaniek van de Citroën moet het natuurlijk volhouden tot het einde. Wie voor mij ook een kanshebber is, is Bert Coene. Bert is op dit moment aan een knap seizoen bezig met als uitschieter zijn resultaat in de Omloop van Vlaanderen, waar we moeite hadden om hem te volgen. Ook Fredericq Delplace zie ik als een kanshebber maar de weersomstandigheden zullen in zijn voordeel moeten zijn met de krachtige Porsche. Voor de ereplaatsen zie ik zeker een rol weggelegd voor de Brit Ellis, die vorig jaar iedereen verraste, Steven Dolfen die ook telkens snel is of Dennis Degroote die toch wel de revelatie van het seizoen mag genoemd worden.”

RallyTime animated
VAS

Steven Dolfen:

“Voor mij is het van 2012 geleden dat ik hier nog gereden heb. Na Ieper hebben we beslist om enkele VAS Rally’s af te werken. Voor ons zijn het dus allemaal nieuwe KP’s, wat het natuurlijk plezant maakt. Je hoeft geen nationale rally te rijden om op mooie KP’s te mogen koersen. We beschikken over een compacte wagen, die lichter is dan de grote kannonnen, voorzien van een zesbak. Deze wagen vergeeft ons wel veel. We hebben startnummer 18 gekregen en ik hoop er tien plaatsen af te doen, wat betekent dat ik dus een top tien plaats ambitiëer. Logisch gezien tip ik Bert Cornelis voor de overwinning, maar er zullen natuurlijk ook andere kapers op de kust zijn.”

Marc Noppe (dit jaar aan de start als co van Paul Lietaer):

“Natuurlijk starten we om voor de overwinning te strijden in het historic gedeelte. Paul Lietaer is een superpiloot die teert op 40 jaar ervaring en dat kunnen ze hem natuurlijk niet afnemen. Voor ons is het resultaat bij de historics het belangrijkste, maar Paul kennende kijkt hij ook eens graag naar zijn tijden algemeen. Als hij merkt dat hij daar nog wat kan goed maken zal hij zich zeker niet inhouden om zich, net zoals in Roeselare, tussen de moderne deelnemers te mengen. Wie ik tip voor de overwinning… ik denk dat er toch met Ellis zal rekening moeten gehouden worden. Vorig jaar was hij hier al snel. Ik heb hem onlangs nog gesproken en gevraagd waarom hij de overstap maakte van de Subaru naar Mitsubishi. Zijn antwoord was duidelijk, omdat de Mitsubishi sneller is.”

 

RT1
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X