Ook dit jaar waren enkele deelnemende piloten te gast aan de praattafel bij de persvoorstelling van de Hemicuda Rally. Wat zijn hun verwachtingen en wie zien zij als mogelijke winnaars.

Philip Barbier:

“Vorig jaar verliep voor ons alles naar wens en we hopen dat het dit jaar ook terug zo mag verlopen. Jammer dat Andy Lefevere er dit jaar niet bij is (motor EVO X nog niet klaar). Anders was de winnaar volgens mij reeds gekend. Ikzelf hou van het parcours van deze wedstrijd, er zit veel variatie in. Zowel op het vlak van snelheid als op het technische gedeelte, ik amuseer me hier steeds. Als winnaar tip ik Bert Cornelis, telkens snel, maar de mechaniek van de Citroën moet het natuurlijk volhouden tot het einde. Wie voor mij ook een kanshebber is, is Bert Coene. Bert is op dit moment aan een knap seizoen bezig met als uitschieter zijn resultaat in de Omloop van Vlaanderen, waar we moeite hadden om hem te volgen. Ook Fredericq Delplace zie ik als een kanshebber maar de weersomstandigheden zullen in zijn voordeel moeten zijn met de krachtige Porsche. Voor de ereplaatsen zie ik zeker een rol weggelegd voor de Brit Ellis, die vorig jaar iedereen verraste, Steven Dolfen die ook telkens snel is of Dennis Degroote die toch wel de revelatie van het seizoen mag genoemd worden.”

VAS
RallyTime animated

Steven Dolfen:

“Voor mij is het van 2012 geleden dat ik hier nog gereden heb. Na Ieper hebben we beslist om enkele VAS Rally’s af te werken. Voor ons zijn het dus allemaal nieuwe KP’s, wat het natuurlijk plezant maakt. Je hoeft geen nationale rally te rijden om op mooie KP’s te mogen koersen. We beschikken over een compacte wagen, die lichter is dan de grote kannonnen, voorzien van een zesbak. Deze wagen vergeeft ons wel veel. We hebben startnummer 18 gekregen en ik hoop er tien plaatsen af te doen, wat betekent dat ik dus een top tien plaats ambitiëer. Logisch gezien tip ik Bert Cornelis voor de overwinning, maar er zullen natuurlijk ook andere kapers op de kust zijn.”

Marc Noppe (dit jaar aan de start als co van Paul Lietaer):

“Natuurlijk starten we om voor de overwinning te strijden in het historic gedeelte. Paul Lietaer is een superpiloot die teert op 40 jaar ervaring en dat kunnen ze hem natuurlijk niet afnemen. Voor ons is het resultaat bij de historics het belangrijkste, maar Paul kennende kijkt hij ook eens graag naar zijn tijden algemeen. Als hij merkt dat hij daar nog wat kan goed maken zal hij zich zeker niet inhouden om zich, net zoals in Roeselare, tussen de moderne deelnemers te mengen. Wie ik tip voor de overwinning… ik denk dat er toch met Ellis zal rekening moeten gehouden worden. Vorig jaar was hij hier al snel. Ik heb hem onlangs nog gesproken en gevraagd waarom hij de overstap maakte van de Subaru naar Mitsubishi. Zijn antwoord was duidelijk, omdat de Mitsubishi sneller is.”

 

VAS
RallyTime animated
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
X