Tijdens elke wedstrijd zijn er wel enkele debutanten die hun eerste stappen zetten in de rallysport. Nu zondag is dit niet anders. Zo zal Cris Algoedt een debuterende copiloot aan zijn zijde krijgen in de Hemicuda Rally. Gilles, de zoon van zijn voormalige co Danny Debusschere, maakt immers zijn debuut in de rallysport.

Van 2010 tot eind 2015 was Danny De Busschere de vaste copiloot van Cris Algoedt, eerst in de BMW M3 en later ook in de huidige BMW 1M.

“Na de Ypres Rally 2016 heb ik de helm definitief aan de haak gehangen,” vertelt Danny. “Maar samen met mijn zoon Gilles ben ik Cris actief blijven volgen. Iedere wedstrijd waar hij reed, stonden we paraat. En nu is het tijd om de fakkel door te geven.”

KAMV
BRC

“Danny was en is meer dan zomaar een co,” pikt Cris in. “Ik ben dan ook heel blij dat ik Gilles deze kans kan geven. Alhoewel Gilles nog nooit copiloot was, weet ik zeker dat hij goed voorbereid aan de start zal komen.”

In de Hemicuda Rally kreeg de Danneels BMW van Cris en Gilles startnummer 14. Wat zijn de verewachtingen van Cris?

“Ik ben niet de persoon die vooraf graag pronostieken maakt. Als we ons eigen tempo aanhouden, zit er wel een goed resultaat in. Maar veel zal natuurlijk afhangen van het weer. Regen, zoals in bijvoorbeeld in Staden, is zeker geen geschenk voor een tweewielaangedreven wagen…”

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X