Met de East Belgian Rally zit het Historic Kampioenschap Rally aan de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen en de strijd was de afgelopen jaren nog maar zelden zo spannend…

“Stefaan Prinzie mag dan wel aan de leiding staan, we staan er nog altijd goed voor… Met de schrapresultaten is nog van alles mogelijk,” weet een gemotiveerde Robin Maes te vertellen.

De East Belgian Rally is één van de favorieten wedstrijden van Robin Maes, en met de vele snelle stukken is de wedstrijd ook op het lijf geschreven van zijn BMW M3. “Maar men moet ons zeker niet tot de favorieten rekenen,” benadrukt Robin. “We gaan 100% in functie van het kampioenschap rijden.  Het is immers heel belangrijk dat we aan de finish staan, en als we ons eigen tempo rijden moet er daar wel een mooi resultaat mee kunnen bereikt worden.”

RT2
KAMV

In Sankt Vith heeft de gele BMW van Robin Maes enkele stevige concurrenten, uiteraard is er titelrivaal Stefaan Prinzie, maar Robin vreest vooral de tegenstand van Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), Mats van den Brand (BMW M3) en Rainer Hermann (Opel Ascona 400).

Om niets aan het toeval over te laten werd de BMW M3 de afgelopen weken volledig nagezien in de ateliers van M Car Tech. “Als de wagen het laat afweten is het kampioenschap gereden, maar dat zijn de wetten in een mechanische sport! Zelf let ik ook wel extra op mijn voeding en tracht voldoende slaap te hebben om morgen met een fris hoofd aan de verkenningen te beginnen…” besluit Robin.

Robin Maes en copilote Joke Van Damme starten zaterdag als derde historic met startnummer 44 op de deuren van de gele BMW M3.

BRC
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X