Met de East Belgian Rally zit het Historic Kampioenschap Rally aan de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen en de strijd was de afgelopen jaren nog maar zelden zo spannend…

“Stefaan Prinzie mag dan wel aan de leiding staan, we staan er nog altijd goed voor… Met de schrapresultaten is nog van alles mogelijk,” weet een gemotiveerde Robin Maes te vertellen.

De East Belgian Rally is één van de favorieten wedstrijden van Robin Maes, en met de vele snelle stukken is de wedstrijd ook op het lijf geschreven van zijn BMW M3. “Maar men moet ons zeker niet tot de favorieten rekenen,” benadrukt Robin. “We gaan 100% in functie van het kampioenschap rijden.  Het is immers heel belangrijk dat we aan de finish staan, en als we ons eigen tempo rijden moet er daar wel een mooi resultaat mee kunnen bereikt worden.”

BRC
RT1

In Sankt Vith heeft de gele BMW van Robin Maes enkele stevige concurrenten, uiteraard is er titelrivaal Stefaan Prinzie, maar Robin vreest vooral de tegenstand van Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), Mats van den Brand (BMW M3) en Rainer Hermann (Opel Ascona 400).

Om niets aan het toeval over te laten werd de BMW M3 de afgelopen weken volledig nagezien in de ateliers van M Car Tech. “Als de wagen het laat afweten is het kampioenschap gereden, maar dat zijn de wetten in een mechanische sport! Zelf let ik ook wel extra op mijn voeding en tracht voldoende slaap te hebben om morgen met een fris hoofd aan de verkenningen te beginnen…” besluit Robin.

Robin Maes en copilote Joke Van Damme starten zaterdag als derde historic met startnummer 44 op de deuren van de gele BMW M3.

RallyTime animated
Stannic_animatie
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X