Afgelopen weekend stond rallyteam Deprez voor de 2de maal aan de start van de Aarova rallysprint te Oudenaarde met als doel de wagen verder te leren kennen en afstellen.

Omdat we niet verrast wilden worden van de vele vettige plaatsen die de dag ervoor werden opgemerkt maakten we in de ochtend de veiligere keuze om met TOYO R1R banden te rijden, die het voordeel hebben dat water, modder, enz. niet onder de band blijft zitten. Echter merkten we op dat het parcours goed was opgedroogd, wat resulteerde in een bandenwissel tijdens service.

RT2
KAMV

In de 2e ronde konden we met een goed gevoel aan de start komen. Full slick op de auto en een positieve sfeer tussen vader en zoon die duidelijk terug genieten van het rijden met de auto, na een moeilijke start van het seizoen.

Eens op de regroup viel ons op dat de FINA E30 M3 van De Rouck niet afkwam en dit werd ook bevestigd door de resultaten die niet binnenkwamen. Gevolg was een voorlopige 1ste plaats in klasse 3H met 15 seconden voorsprong op eerste achtervolger Brecht Lavaert.

Op service werd terug een volledige controle gedaan van de wagen, zodat we zeker niet de 1e plaats verliezen door een onoplettendheid. We vertrokken als voorlopige leider in klasse 3H en dit wilden we zeker niet uit handen geven. Met ons hoofd zoveel mogelijk op andere gedachten startten we de 3e ronde en legden we terug een perfect parcours af. Nogmaals werd er 5 seconden uitgelopen en konden we met een goed gevoel onze laatste service beginnen.

Op hetzelfde tempo werd de laatste ronde dan ook afgewerkt en konden we realiseren wat vroeg in de dag ons in de schoot werd geworpen. Voor het eerst voor rallyteam Deprez klasse winst in klasse 3H en dit na een bewogen seizoen.

Dit was ook de verdienste van onze gelegenheidsservicemannen en trouwe vrienden Kris Gellinck en Marc Vanlerberghe, super bedankt!

Ook een grote dank aan de sponsors Timmer en schrijnwerk Johan Verhaeghe, Garage Wim Joseph, Truffels voor verenigingen CHOC oh LAT, Plastiekcentrale Plastiek Vancoillie, Garage Jan Himpe, Textielbedrukking DV tex, verzekeringen  Missinne, en Nonkel Dirk!

KAMV
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X