Uitsluiting omwille van het openen van de motorkap op een plaats waar het niet toegestaan is. Het overkwam Wout Coopman in de Sezoensrally, net zoals het Vincent Verschueren vorig jaar overkwam in de Omloop van Vlaanderen. De teleurstelling was groot bij het team. Zaterdag staan ze echter opnieuw aan de start in de Omloop van Vlaanderen.

“Wat er in Bocholt gebeurd is, is inderdaad niet toegestaan volgens de regels,” aldus Wout Coopman. “Toch was dit een serieuze domper op onze tweede deelname in 2017. Het gebeurde aan de start van KP1, na het inklokken. Opeens kwam er rook vanonder de motorkap en ik deed wat vele mensen vermoed ik ook zouden doen. Ik stapte zo vlug mogelijk uit en ging kijken wat er aan de hand was. Dit had ik echter niet mogen doen.”

“De rook werd veroorzaakt door koelvloeistof op het hete motorblok, het gevolg van een gescheurde darm van de koeling. Tijdens die eerste KP verloor de wagen ook PK’s…”

VAS
BRC

“Vanaf de tweede KP ging alles goed tot we 2 KP’s voor het einde het servicepark binnenreden. Daar stond iemand van de organisatie te zwaaien met een papiertje dat wij moesten ondertekenen. We probeerden nog goedkeuring te krijgen om de laatste 2 KP’s te rijden en ons dan pas uit koers te laten nemen, maar tevergeefs. De handtekening moest eronder en de auto aan de kant.”

“Ondanks de teleurstelling, die wel even nagezinderd heeft, staan we dit weekend aan de start in Roeselare. Met het nummer 230 op de deuren gaan iets na kwart voor twaalf van start in Passendale. We hopen alvast op mooi weer en een goede afloop. Verder wil ik op voorhand onze sponsors, supporters en Rallysport Engineering bedanken,” besluit Wout.

RT2
RallyTime animated
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X