Na de knappe tweede plaats in de Ypres Historic Rally is Robin Maes wel degelijk de leider in het historic kampioenschap. De zaakvoerder van de M-Group trekt dus naar Roeselare met als voornaamste doel deze leidersplaats te verdedigen.

Na Ieper is er door de RACB een fout gemaakt en kregen we de punten voor de derde plaats toegekend. Zo staan we niet 2 punten achter Stefaan, maar 2 punten voor Stefaan in het kampioenschap. Dit werd reeds rechtgezet door de RACB, maar het is nog niet zichtbaar op de site. In Roeselare wil ik vooral punten nemen voor het kampioenschap, gaan voor de overwinning is niet mogelijk. De wagens van Lietaer en Stouf hebben ruim 400pk, die kan ik onmogelijk bijhouden…

De strijd voor de Belgische titel blijft bijzonder spannend, Robin heeft 2 punten voor op Stefaan Prinzie, maar ook Gunther Monnens is nog in de running voor de titel.
Als het vrijdagavond nat ligt zal ik vooral Gunther in de gaten moeten houden. Het belangrijkste is om geen fouten te maken, maar dat geldt natuurlijk ook voor mijn tegenstanders… Een derde plaats achter de 4×4’s zou natuurlijk ideaal zijn voor het kampioenschap.

RT1
KAMV

De gele BMW M3 van Robin en copilote Joke Vandamme kreeg startnummer 25 voor de ConXion Omloop van Vlaanderen.

VAS
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X