Na winst in de Rally van Staden komt Andy Lefevere komend weekend aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen met de Skoda Fabia WRC. Na de zege in Staden zit het vertrouwen goed bij de zaakvoerder van Yprauto. 

“We gaan ons vel duur verkopen,” lacht Andy. “Nee, ik denk dat Kevin Abbring de voornaamste concurrent zal worden. Wij zullen zo hard mogelijk gaan en zien waar we kunnen komen. Voor mij is het alvast positief dat er grote kans is op regen. Ik hou daar wel van, maar natuurlijk is het risico op fouten veel groter… Ik denk dat het vooral een kwestie zal zijn om foutloos te blijven, maar dat geldt voor iedereen.”

Net zoals vorig jaar zal ook de bandenkeuze in Roeselare van cruciaal belang zijn. In deze context hoopt Andy komende vrijdag nog enkele types banden te kunnen testen.

RT2
RT1

De keuze voor een WRC is niet de meest voor de hand liggende keuze. “Met onze Lancer die we door en door kennen kunnen we vaak even snel zijn, het is me enkel en alleen om het plezier te doen. Ik zal in de toekomst nog de mogelijkheid hebben om met een R5 te rijden. Deze WRC’s zie ik binnenkort verdwijnen, dus gaan we komend weekend dubbel en dik genieten.”

Voor de ConXion Omloop van Vlaanderen kregen Andy Lefevere en copiloot Andy Vangheluwe startnummer 14 toegekend.

RT2
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X