Na winst in de Rally van Staden komt Andy Lefevere komend weekend aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen met de Skoda Fabia WRC. Na de zege in Staden zit het vertrouwen goed bij de zaakvoerder van Yprauto. 

“We gaan ons vel duur verkopen,” lacht Andy. “Nee, ik denk dat Kevin Abbring de voornaamste concurrent zal worden. Wij zullen zo hard mogelijk gaan en zien waar we kunnen komen. Voor mij is het alvast positief dat er grote kans is op regen. Ik hou daar wel van, maar natuurlijk is het risico op fouten veel groter… Ik denk dat het vooral een kwestie zal zijn om foutloos te blijven, maar dat geldt voor iedereen.”

Net zoals vorig jaar zal ook de bandenkeuze in Roeselare van cruciaal belang zijn. In deze context hoopt Andy komende vrijdag nog enkele types banden te kunnen testen.

VAS
BRC

De keuze voor een WRC is niet de meest voor de hand liggende keuze. “Met onze Lancer die we door en door kennen kunnen we vaak even snel zijn, het is me enkel en alleen om het plezier te doen. Ik zal in de toekomst nog de mogelijkheid hebben om met een R5 te rijden. Deze WRC’s zie ik binnenkort verdwijnen, dus gaan we komend weekend dubbel en dik genieten.”

Voor de ConXion Omloop van Vlaanderen kregen Andy Lefevere en copiloot Andy Vangheluwe startnummer 14 toegekend.

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X