Na winst in de Rally van Staden komt Andy Lefevere komend weekend aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen met de Skoda Fabia WRC. Na de zege in Staden zit het vertrouwen goed bij de zaakvoerder van Yprauto. 

“We gaan ons vel duur verkopen,” lacht Andy. “Nee, ik denk dat Kevin Abbring de voornaamste concurrent zal worden. Wij zullen zo hard mogelijk gaan en zien waar we kunnen komen. Voor mij is het alvast positief dat er grote kans is op regen. Ik hou daar wel van, maar natuurlijk is het risico op fouten veel groter… Ik denk dat het vooral een kwestie zal zijn om foutloos te blijven, maar dat geldt voor iedereen.”

Net zoals vorig jaar zal ook de bandenkeuze in Roeselare van cruciaal belang zijn. In deze context hoopt Andy komende vrijdag nog enkele types banden te kunnen testen.

RT2
BRC

De keuze voor een WRC is niet de meest voor de hand liggende keuze. “Met onze Lancer die we door en door kennen kunnen we vaak even snel zijn, het is me enkel en alleen om het plezier te doen. Ik zal in de toekomst nog de mogelijkheid hebben om met een R5 te rijden. Deze WRC’s zie ik binnenkort verdwijnen, dus gaan we komend weekend dubbel en dik genieten.”

Voor de ConXion Omloop van Vlaanderen kregen Andy Lefevere en copiloot Andy Vangheluwe startnummer 14 toegekend.

BRC
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X