Na winst in de Rally van Staden komt Andy Lefevere komend weekend aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen met de Skoda Fabia WRC. Na de zege in Staden zit het vertrouwen goed bij de zaakvoerder van Yprauto. 

“We gaan ons vel duur verkopen,” lacht Andy. “Nee, ik denk dat Kevin Abbring de voornaamste concurrent zal worden. Wij zullen zo hard mogelijk gaan en zien waar we kunnen komen. Voor mij is het alvast positief dat er grote kans is op regen. Ik hou daar wel van, maar natuurlijk is het risico op fouten veel groter… Ik denk dat het vooral een kwestie zal zijn om foutloos te blijven, maar dat geldt voor iedereen.”

Net zoals vorig jaar zal ook de bandenkeuze in Roeselare van cruciaal belang zijn. In deze context hoopt Andy komende vrijdag nog enkele types banden te kunnen testen.

RallyTime animated
Stannic_animatie

De keuze voor een WRC is niet de meest voor de hand liggende keuze. “Met onze Lancer die we door en door kennen kunnen we vaak even snel zijn, het is me enkel en alleen om het plezier te doen. Ik zal in de toekomst nog de mogelijkheid hebben om met een R5 te rijden. Deze WRC’s zie ik binnenkort verdwijnen, dus gaan we komend weekend dubbel en dik genieten.”

Voor de ConXion Omloop van Vlaanderen kregen Andy Lefevere en copiloot Andy Vangheluwe startnummer 14 toegekend.

RallyTime animated
Stannic_animatie
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X