We waren door het dolle heen toen we Jean-Marc konden vertellen dat het nodige budget gevonden was om in de Rally van Staden te starten met de R5 van Bruno Parmentier.Na een korte maar goeie test, op zaterdag voor de wedstrijd, voelden we ons klaar voor het grote werk. Co-piloot van dienst zou Tom Debergh worden.

Op maandagmorgen vertrokken we met een goed gevoel op verkenning. De nota’s konden vlot genomen worden en het vertrouwen was aanwezig. Hopend dat vrouwlief de maandagnacht of dinsdag zelf niet zou bevallen, kwamen we op dinsdagmorgen zenuwachtig aan de start.

KAMV
RT2

De hemelsluizen hadden zich rond 7u geopend boven het parcours en alhoewel ik me goed voel in de regen, was ik toch niet op mijn gemak. De eerste wedstrijdmeters in de regen zijn niet altijd een pluspunt maar bleken ons achteraf toch goed te bevallen.

Na de eerste lus waren we enorm verrast om te zien dat we een derde plaats algemeen vast hadden en een kleine 45 seconden voorsprong hadden op plaats 4. De tijden waren echter bijzaak, het hoofddoel was om de auto te leren kennen en eens te smaken van het R5-gevoel.

Het aanpassen aan de auto ging veel sneller dan gedacht en het vertrouwen groeide per lus die verreden werd. Tot ieders verrassing gaven we onze derde plaats algemeen niet meer af en konden we de wedstrijd afsluiten op het podium.

Na deze wedstrijd zal zeker nog samengezeten worden met Bruno Parmentier om een vervolg te breien aan dit avontuur. Wordt vervolgd!

Graag had ik onze sponsors, Jean-Marc Valckenaere en het ganse serviceteam van Floral hartelijk bedankt! In het bijzonder wil ik Bruno Parmentier nog eens extra bedanken want zonder hem was deze wedstrijd niet mogelijk geweest!

Normaal gezien komen we terug aan de start in de Omloop van Vlaanderen met onze Ford Fiesta R2T.

 

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X