We waren door het dolle heen toen we Jean-Marc konden vertellen dat het nodige budget gevonden was om in de Rally van Staden te starten met de R5 van Bruno Parmentier.Na een korte maar goeie test, op zaterdag voor de wedstrijd, voelden we ons klaar voor het grote werk. Co-piloot van dienst zou Tom Debergh worden.

Op maandagmorgen vertrokken we met een goed gevoel op verkenning. De nota’s konden vlot genomen worden en het vertrouwen was aanwezig. Hopend dat vrouwlief de maandagnacht of dinsdag zelf niet zou bevallen, kwamen we op dinsdagmorgen zenuwachtig aan de start.

BRC
RT1

De hemelsluizen hadden zich rond 7u geopend boven het parcours en alhoewel ik me goed voel in de regen, was ik toch niet op mijn gemak. De eerste wedstrijdmeters in de regen zijn niet altijd een pluspunt maar bleken ons achteraf toch goed te bevallen.

Na de eerste lus waren we enorm verrast om te zien dat we een derde plaats algemeen vast hadden en een kleine 45 seconden voorsprong hadden op plaats 4. De tijden waren echter bijzaak, het hoofddoel was om de auto te leren kennen en eens te smaken van het R5-gevoel.

Het aanpassen aan de auto ging veel sneller dan gedacht en het vertrouwen groeide per lus die verreden werd. Tot ieders verrassing gaven we onze derde plaats algemeen niet meer af en konden we de wedstrijd afsluiten op het podium.

Na deze wedstrijd zal zeker nog samengezeten worden met Bruno Parmentier om een vervolg te breien aan dit avontuur. Wordt vervolgd!

Graag had ik onze sponsors, Jean-Marc Valckenaere en het ganse serviceteam van Floral hartelijk bedankt! In het bijzonder wil ik Bruno Parmentier nog eens extra bedanken want zonder hem was deze wedstrijd niet mogelijk geweest!

Normaal gezien komen we terug aan de start in de Omloop van Vlaanderen met onze Ford Fiesta R2T.

 

BRC
RT1
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X