De Rally van Staden is voor ons altijd een speciale rally omdat het onze thuisrally is. Het is dan ook een ideaal moment om al onze sponsors in de kijker te zetten. Dit jaar hadden de weergoden iets anders in petto dan de voorbije jaren. ‘s Morgens gingen de hemelsluizen helemaal open. Normaal is dit niet het weertype waar mijn voorkeur naar uit gaat, maar na de Rally van Staden moet ik misschien toch mijn mening eens herzien.

Met een goeie afstelling en regenbanden vertrokken voor de eerste 3 kp’s met in het achterhoofd “erop blijven”. Op de eerste KP werd er super gereden met een 11de tijd algemeen, de tweede kp een 14de tijd algemeen en de derde kp terug een knaltijd, 10de algemeen. Hierdoor stonden we op een 12de plaats algemeen toen we binnen reden voor onze service.

Na een grondige controle van de servicemannen konden we er terug tegenaan, het begon op te drogen met nog hier en daar wat druppeltjes. Opnieuw drie mooie kp’s gereden en 1 plaats hoger geklommen bij het binnenkomen in het servicepark, 11de algemeen.

RT2
RT1

Nu het begon op te drogen konden de zwaardere wagens hun pk’s beter benutten. Maar we gingen er toch voor gaan en bleven op regenbanden voor de vettige coupures. De derde ronde verreden en maar 1 plaats verloren bij het binnenkomen in het servicepark, 12de algemeen.

Om de vierde en laatste ronde aan te vangen was het de bedoeling om slicks te monteren. Maar omdat de regenbanden toch versleten waren, besloten we om ze toch niet te wisselen. In die laatste ronde reden we opnieuw mooie tijden en bleven we de mannen in onze klasse voor op regenbanden.

Super super content, heelhuids en met een uitstekende rallywagen over de finish gereden. Een mooi en super resultaat in onze thuisrally, 1ste van onze klasse en een 13de plaats algemeen en 11de in divisie 3. Alleen maar blije gezichten bij het binnenkomen in’t service, supporters, servicemannen, familie en sponsors.

Bij deze bedank ik het serviceteam: Wendy, Ruben, Marc en m’n zoontje Benjamin die voor de eerste keer zijn papa wou helpen met service doen en het super heeft gedaan, merci maatje. Mijn co Kevin voor de eerste maal in de regen bij mij in het rechterzitje. De talrijke supporter langs het parcours en supporters die bij ons kwamen in’t service, m’n familie en al de fotografen en mensen die filmen. Bedankt. Aan al m’n sponsors een grote grote dank u wel om mij te steunen. Merci allemaal.

Op zondag 17 september organiseren we ons jaarlijks eetfestijn. Steak op de grill met frietjes en groentjes en voor de kids mogelijkheid frikandel ten voordele voor BSK Motorsport in zaal Blommenhof te Staden. Aanvang vanaf 11u, reserveren kan via kris 0486910364.

RT1
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X