Foto: Lorenz Lefere – Rally-Art.be

Krijgen we opnieuw een Ford op het hoogste schavotje bij de historics in de Rally van Staden? Met Paul Lietaer in de Ford Escort MK II en Stefaan Stouf in de mooie Ford Sierra RS Cosworth 4×4 is de kans hierop alvast groot. Na de opgave in Ieper rijden Stefaan Stouf en Joris Erard de Rally van Staden voornamelijk als voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen. Dat neemt echter niet weg dat het team voor de overwinning zal gaan. Joris Erard kijkt voor ons nog even terug op hun deelname in Ieper en voorruit op de wedstrijd in Staden.

“De nieuwe Sierra was pas daags voor de Rally van Ieper klaar zodat we niet echt voorbereid de start konden nemen,” begint Joris Erard. “Na de eerste koersmeters was meteen duidelijk dat de ophanging veel te hard stond. We konden hierdoor niet voluit gaan. Los van de ophanging ging de wagen zeer goed. Er zit zeker potentieel in en de wagen is een pak sneller dan de Porsche. Echter hebben we in Ieper toch moeten opgeven wegens een afgesprongen oliedarm. Een darm die naar de servo-pomp loopt. Dit gebeurde zowel op vrijdag als op zaterdag.”

“We hebben besloten om de Rally van Staden te rijden als voorbereiding op Roeselare. Voor deze wedstrijd hebben we de ganse ophanging aangepast zodat het hopelijk een pak beter zal zijn. We hopen in Staden de wagen beter te leren kennen zodat we stelselmatig het tempo kunnen opdrijven en zodoende met een goed gevoel kunnen starten in de Omloop van Vlaanderen.”

Stannic
63ste OVV

“Uiteraard starten we in Staden om de overwinning bij de historics binnen te halen, maar we weten dat Lietaer gebrand zal zijn op een nieuwe overwinning terwijl wij nog steeds de Sierra moeten ontdekken,” besluit Joris Erard.

BRC
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X