Foto: Lorenz Lefere – Rally-Art.be

Krijgen we opnieuw een Ford op het hoogste schavotje bij de historics in de Rally van Staden? Met Paul Lietaer in de Ford Escort MK II en Stefaan Stouf in de mooie Ford Sierra RS Cosworth 4×4 is de kans hierop alvast groot. Na de opgave in Ieper rijden Stefaan Stouf en Joris Erard de Rally van Staden voornamelijk als voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen. Dat neemt echter niet weg dat het team voor de overwinning zal gaan. Joris Erard kijkt voor ons nog even terug op hun deelname in Ieper en voorruit op de wedstrijd in Staden.

“De nieuwe Sierra was pas daags voor de Rally van Ieper klaar zodat we niet echt voorbereid de start konden nemen,” begint Joris Erard. “Na de eerste koersmeters was meteen duidelijk dat de ophanging veel te hard stond. We konden hierdoor niet voluit gaan. Los van de ophanging ging de wagen zeer goed. Er zit zeker potentieel in en de wagen is een pak sneller dan de Porsche. Echter hebben we in Ieper toch moeten opgeven wegens een afgesprongen oliedarm. Een darm die naar de servo-pomp loopt. Dit gebeurde zowel op vrijdag als op zaterdag.”

“We hebben besloten om de Rally van Staden te rijden als voorbereiding op Roeselare. Voor deze wedstrijd hebben we de ganse ophanging aangepast zodat het hopelijk een pak beter zal zijn. We hopen in Staden de wagen beter te leren kennen zodat we stelselmatig het tempo kunnen opdrijven en zodoende met een goed gevoel kunnen starten in de Omloop van Vlaanderen.”

VAS
RallyTime animated

“Uiteraard starten we in Staden om de overwinning bij de historics binnen te halen, maar we weten dat Lietaer gebrand zal zijn op een nieuwe overwinning terwijl wij nog steeds de Sierra moeten ontdekken,” besluit Joris Erard.

RT2
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X