Foto: Lorenz Lefere – Rally-Art.be

Krijgen we opnieuw een Ford op het hoogste schavotje bij de historics in de Rally van Staden? Met Paul Lietaer in de Ford Escort MK II en Stefaan Stouf in de mooie Ford Sierra RS Cosworth 4×4 is de kans hierop alvast groot. Na de opgave in Ieper rijden Stefaan Stouf en Joris Erard de Rally van Staden voornamelijk als voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen. Dat neemt echter niet weg dat het team voor de overwinning zal gaan. Joris Erard kijkt voor ons nog even terug op hun deelname in Ieper en voorruit op de wedstrijd in Staden.

“De nieuwe Sierra was pas daags voor de Rally van Ieper klaar zodat we niet echt voorbereid de start konden nemen,” begint Joris Erard. “Na de eerste koersmeters was meteen duidelijk dat de ophanging veel te hard stond. We konden hierdoor niet voluit gaan. Los van de ophanging ging de wagen zeer goed. Er zit zeker potentieel in en de wagen is een pak sneller dan de Porsche. Echter hebben we in Ieper toch moeten opgeven wegens een afgesprongen oliedarm. Een darm die naar de servo-pomp loopt. Dit gebeurde zowel op vrijdag als op zaterdag.”

“We hebben besloten om de Rally van Staden te rijden als voorbereiding op Roeselare. Voor deze wedstrijd hebben we de ganse ophanging aangepast zodat het hopelijk een pak beter zal zijn. We hopen in Staden de wagen beter te leren kennen zodat we stelselmatig het tempo kunnen opdrijven en zodoende met een goed gevoel kunnen starten in de Omloop van Vlaanderen.”

RT2
KAMV

“Uiteraard starten we in Staden om de overwinning bij de historics binnen te halen, maar we weten dat Lietaer gebrand zal zijn op een nieuwe overwinning terwijl wij nog steeds de Sierra moeten ontdekken,” besluit Joris Erard.

RT2
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X