Dinsdag 15 augustus is het dan zover. “Eindelijk” vertelt Gauthier Bovy ons. Normaal zou hij reeds in de ORC Rally van start gaan met zijn nieuwe Mercedes 190E. Het debuut met de nieuwe wagen moest echter uitgesteld worden tot aan de Rally van Staden, een tiental weken later.

In het verleden zagen we Gauthier Bovy reeds 8x aan de start verschijnen met een Mercedes 190E. In deze acht wedstrijden werd slechts 2x de finish gehaald. Nadat hij zijn wagen verkocht had, koos hij ondanks deze cijfers opnieuw voor een Mercedes 190E.

“De Mercedes is een leuke, mooie en spectaculaire wagen. Een wagen die je niet veel op rally’s ziet,” vertelt Gauthier Bovy. “Neem daarbij de reacties die ik kreeg toen ik bekend maakte dat de vorige wagen verkocht was en mijn keuze was vlug gemaakt. De nieuwe wagen heeft onder andere een lichter chassis en betere ophanging dan de vorige.”

63ste OVV
RT1

De bedoeling was om de wagen te laten debuteren in ORC Rally. Het wordt uiteindelijk de Rally van Staden.

“Eindelijk. Het heeft inderdaad veel langer geduurd dan eerst gedacht. Simpelweg omdat er nog veel werk aan de wagen was. Laat ons zeggen dat de hij lang niet perfect afgeleverd was. Daarom komen we er dus veel later mee naar buiten. Het is trouwens dankzij garage Delplace-Capoen uit Vlamertinge dat we kunnen starten. Ze waren een grote hulp bij het opbouwen van de nieuwe Mercedes. Dinsdag wordt de eerste grote test. Hopelijk blijft het droog en kunnen we de Mercedes aan de finish brengen,” besluit Gauthier.

 

RT2
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X