Dinsdag 15 augustus is het dan zover. “Eindelijk” vertelt Gauthier Bovy ons. Normaal zou hij reeds in de ORC Rally van start gaan met zijn nieuwe Mercedes 190E. Het debuut met de nieuwe wagen moest echter uitgesteld worden tot aan de Rally van Staden, een tiental weken later.

In het verleden zagen we Gauthier Bovy reeds 8x aan de start verschijnen met een Mercedes 190E. In deze acht wedstrijden werd slechts 2x de finish gehaald. Nadat hij zijn wagen verkocht had, koos hij ondanks deze cijfers opnieuw voor een Mercedes 190E.

“De Mercedes is een leuke, mooie en spectaculaire wagen. Een wagen die je niet veel op rally’s ziet,” vertelt Gauthier Bovy. “Neem daarbij de reacties die ik kreeg toen ik bekend maakte dat de vorige wagen verkocht was en mijn keuze was vlug gemaakt. De nieuwe wagen heeft onder andere een lichter chassis en betere ophanging dan de vorige.”

BRC
RT2

De bedoeling was om de wagen te laten debuteren in ORC Rally. Het wordt uiteindelijk de Rally van Staden.

“Eindelijk. Het heeft inderdaad veel langer geduurd dan eerst gedacht. Simpelweg omdat er nog veel werk aan de wagen was. Laat ons zeggen dat de hij lang niet perfect afgeleverd was. Daarom komen we er dus veel later mee naar buiten. Het is trouwens dankzij garage Delplace-Capoen uit Vlamertinge dat we kunnen starten. Ze waren een grote hulp bij het opbouwen van de nieuwe Mercedes. Dinsdag wordt de eerste grote test. Hopelijk blijft het droog en kunnen we de Mercedes aan de finish brengen,” besluit Gauthier.

 

RallyTime animated
KAMV
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X