Een slecht werkende remklauw in combinatie met een duiker zorgden voor een vroegtijdig einde van zijn eerste seizoenshelft. Ondertussen is de Opel Kadett herstelt, klaar voor de tweede seizoenshelft. Momenteel is Glenn Lambert nog druk met de Rally van Staden maar daarna is het uitkijken naar de Short Rally van Kasterlee. Het woord is aan Glenn Lambert.

Toen de eerste seizoenshelft abrupt tot een einde kwam tegen een duiker in de Short Rally van de Monteberg viel de droom uiteen. Plots geen rallywagen meer, een overvolle agenda met rally’s viel weg… Maar lang bleven we niet bij de pakken zitten. Reeds 3 dagen na de crash begonnen we al aan de afbraak van de wagen. Deze bleek heel erg beschadigd na de crash. Tal van onderdelen moesten worden vervangen en ook de carrosserie had een goede beurt nodig. Zelfs de motor had de nodige schade.

De crash zelf werd veroorzaakt door een slecht werkende remklauw. Deze zorgde ervoor dat bij het remmen in de situatie het linkervoorwiel volledig blokkeerde terwijl het rechtervoorwiel dat niet deed. Gevolg was dat de wagen onmiddellijk naar links bewoog en zo in de gracht belandde. Na enkele meters in de gracht kwamen we tot stilstand op een duiker. Een harde klap, gelukkig zonder veel erg voor onszelf. De copiloot Kristof Vanoverberghe moest even naar het ziekenhuis voor een barstje in zijn onderrug. Ikzelf moest het doen met een gekneusde hiel. Alles is ondertussen hersteld.

RT1
BRC

Nu enkele weken voor de Short Rally van Kasterlee zijn we de laatste zaken aan het monteren. De wagen is in principe klaar om terug een rally te rijden. Ik hoop dan ook dat we de Short Rally van Kasterlee kunnen uitrijden. Vorig jaar liep het voor mij (als copiloot van Stephen Wyckaert) daar ook mis. We verloren toen een wiel op de verbinding. Door wat tegenslag slaagden we er niet in de volgende TK op tijd te halen. Zodoende werden we uit de wedstrijd gezet met enkel 1 KP op de tijdskaart.

De Short Rally van Kasterlee rij ik voor de eerste keer met een andere copiloot. Mijn vriendin Jolien Lefere zal het copiloot zitje krijgen en hopelijk kan ze mij rustig genoeg houden om de rally tot een goed einde te brengen. De rest van het seizoen zal Kristof Vanoverberghe terug mijn vaste copiloot zijn.

Een programma maken is nog steeds moeilijk omdat je natuurlijk niet altijd kan inschatten wat de toekomst nog zal brengen. Maar in ieder geval heb ik volgende weekends vrijgehouden in mijn agenda. Short Rally van Kasterlee, Hemicuda Rally, 6u van Kortrijk en de Rally van Zuid-Limburg.

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X