Het verhaal begon op donderdagmiddag toen we de Ford Fiesta R5 van Team Floral in ontvangst mochten nemen. Het was alle hens aan dek voor het ED Rallyteam om de wagen klaar te maken, ontstickeren, zetels en gordels juist zetten, banden op velgen trekken en maken dat hij er top bij stond. Op vrijdag werd hij dan beletterd door Nick van 2Sign. En het mag gezegd worden, hij was prachtig.

Zonder een meter met de R5 gereden te hebben, begonnen we aan de verkenningen van de TBR Rallysprint. Jan en ik hadden direct een goed gevoel bij het parkoers. Het was een snel en super glad parkoers, eigenlijk niet ideaal om met zo’n auto te starten. Mijn eerste meters met de R5 reed ik van de werkplaats tot aan de technische controle. Alles verliep prima. Na de keuring hebben we dan een korte test gedaan en pas toen besefte ik aan welk avontuur ik begonnen was. Na een korte nacht was ik echt zenuwachtig op zondagmorgen.

Stannic
KAMV

Met een klein hartje zijn we vertrokken naar de eerste proef. We starten op stand 1 van de ALS, de minst rappe stand. Zonder veel risico’s reden we het parkoers af. Eenmaal aan de finish gekomen, waren de spanningen volledig weg. Op de service toegekomen was iedereen benieuwd naar onze ervaring met de wagen. Ik kon niet anders zeggen dan dat het gewoon de MAX is. Alles werd nagezien door de mensen van TeamFloral en het ED Rallyteam. De wagen was klaar voor de 2de ronde. Alles werd nog eens doorgenomen met TeamFloral, hoe we bepaalde bochten moesten aansnijden, als ook i.v.m. het starten, hoe we de remmen moesten opwarmen, als ook de banden. TeamFloral zei start maar op stand 2, dat zal wel lukken.

Met een klein hartje drukte ik op het knopje van de ALS. Alles ging een stukje rapper en met een super gevoel stonden we aan de finish. Ronde 3 en 4 reden we op stand 3, de rapste stand. Maar wat een hemels verschil. Alles verliep terug perfect en daar stonden we dan aan de finish van de 4de proef. Het rijden met de Ford Fiesta R5 zat erop. Net nu het zo goed ging. Toegekomen op de service stonden er heel wat fans, vrienden en teamleden ons op te wachten om ons te feliciteren voor onze “prestatie”. Jan en ik waren moe en erg voldaan. Na een stevige bespreking van de dag bij een hapje en een drankje door onze Eric, kwam TeamFloral de Ford Fiesta R5 terug ophalen. En weg was ons super speelgoed. Met een droevig gevoel zagen we de wagen wegrijden. Maar niet getreurd binnen een zestal weken zitten we terug achter het stuur van dezelfde bolide. Dan rijden we als 0-wagen in de Omloop van Vlaanderen, opnieuw een thuisrally voor mezelf en mijn bedrijf Carrosserie Muylle.

Tot slot wil ik nog een paar mensen in de bloemetjes zetten. Het ED Rallyteam voor de volledige ondersteuning van het project alsook om ons te soigneren met eten en drinken. Jean Marc van TeamFloral om mij het vertrouwen te geven om mij met zo’n machine te laten rijden, alsook voor de perfecte service en het leveren van een super auto. En Frederik Houttekiet om mij te ondersteunen met raad en daad en om me af en toe die nodige peptalk te geven. Ik was dit weekend omringd door een super team.

 

https://youtu.be/f3DpYDj36Yo

Stannic_animatie
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X