Afgelopen weekend stonden Limburger Stefan Sijbers en West-Vlaming Axel Vandroemme voor het eerst samen aan de start. Met nummer 211 op de deuren van de groene Ford Fiesta XR2i namen ze deel aan de TBR Rallysprint. Het werd een geslaagd weekend dat later misschien wel een vervolg krijgt.

“Een fantastisch weekend. Zo kan ik de TBR Rallysprint het best omschrijven,” vertelt Axel Vandroemme. “Het begon nochtans stressy. ’s Morgens bij het verlaten van het gesloten wagenpark bleek namelijk dat er een scheur in de benzineleiding zat. Daarna maakten we een schuiver bij het inrijden van het bos waardoor de neus van de wagen bijna in de richting stond van waar we kwamen. Een ander set rubber bracht echter het vertrouwen terug bij mezelf en Stefan.”

“Tijdens de volgende ronden klokten we telkens snellere tijden,” pikt Stefan Sijbers in. “Dit dankzij het vertrouwen in de nota’s van Axel. Ook zijn enthousiasme en de positieve reacties telkens ik de handrem trok, werkten aanstekelijk. Het werd een rally met risico’s maar met een zeer goede sfeer op en rond het parkoers.”

KAMV
63ste OVV

“We konden dus inderdaad iedere ronde onze tijd verbeteren,” vervolgt Axel. “We hebben volop genoten van het mooie maar gladde parkoers. De samenwerking met Stefan en zijn “mean green racemachien” smaken zeker en vast naar meer. Tot slot wil ik nog de vrienden en supporters bedanken. Het was echt top toen we over het podium reden.”

 

RT1
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X