Iedereen in het rallywereldje heeft er ondertussen wel van gehoord. We hebben het over de prestatie van Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint. In zijn derde wedstrijd met de Pistoletto BMW finishte hij op een knappe zevende plaats.

“Vooraf hoopten we op een plaats in de top 15,” laat Kjell weten. “We misten onze start in de TBR Rallysprint alvast niet. Na de eerste proef stonden we op een zevende plaats algemeen op slechts twee seconden van Paul Lietaer. We konden onze ogen niet geloven. Dat we geen slechte tijd hadden neergezet, wisten we wel. Maar dat onze tijd zo goed was… nee zeker niet.”

Stannic
RallyTime animated

Ook tijdens de volgende proeven konden Kjell Vandenberghe en Tjorven Gouwy het tempo vasthouden waardoor het duo met een onverhoopt resultaat huiswaarts kon.

“Na vier proeven zijn we gestrand op een zevende plaats algemeen op vier seconden van Christophe Devleeschauwer in de Ford Fiesta R5. Een onverwacht resultaat waar we vooraf zeker voor getekend zouden hebben. Natuurlijk kan je zo’n prestatie niet in je eentje neerzetten. De mechaniek van de BMW was tiptop in orde dankzij mijn pa en ons service team. Ook de nota’s van een super gemotiveerde Tjorven waren op en top.”

Deze prestatie schept natuurlijk verwachtingen. Kjell blijft er echter nuchter onder en weet dat de weg naar de top nog lang is.

“Ons doel is om verder te timmeren aan de weg naar de top. Om mee te kunnen met mannen zoals bijvoorbeeld Brecht Hoorne zullen we nog heel veel moeten leren. Ervaring opdoen is nu het belangrijkste. Tot slot wil ik mijn co Tjorven, mijn ouders, ons serviceteam, supporters en de fotograven bedanken,” besluit Kjell.

BRC
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X