Iedereen in het rallywereldje heeft er ondertussen wel van gehoord. We hebben het over de prestatie van Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint. In zijn derde wedstrijd met de Pistoletto BMW finishte hij op een knappe zevende plaats.

“Vooraf hoopten we op een plaats in de top 15,” laat Kjell weten. “We misten onze start in de TBR Rallysprint alvast niet. Na de eerste proef stonden we op een zevende plaats algemeen op slechts twee seconden van Paul Lietaer. We konden onze ogen niet geloven. Dat we geen slechte tijd hadden neergezet, wisten we wel. Maar dat onze tijd zo goed was… nee zeker niet.”

Ook tijdens de volgende proeven konden Kjell Vandenberghe en Tjorven Gouwy het tempo vasthouden waardoor het duo met een onverhoopt resultaat huiswaarts kon.

RT2
BRC

“Na vier proeven zijn we gestrand op een zevende plaats algemeen op vier seconden van Christophe Devleeschauwer in de Ford Fiesta R5. Een onverwacht resultaat waar we vooraf zeker voor getekend zouden hebben. Natuurlijk kan je zo’n prestatie niet in je eentje neerzetten. De mechaniek van de BMW was tiptop in orde dankzij mijn pa en ons service team. Ook de nota’s van een super gemotiveerde Tjorven waren op en top.”

Deze prestatie schept natuurlijk verwachtingen. Kjell blijft er echter nuchter onder en weet dat de weg naar de top nog lang is.

“Ons doel is om verder te timmeren aan de weg naar de top. Om mee te kunnen met mannen zoals bijvoorbeeld Brecht Hoorne zullen we nog heel veel moeten leren. Ervaring opdoen is nu het belangrijkste. Tot slot wil ik mijn co Tjorven, mijn ouders, ons serviceteam, supporters en de fotograven bedanken,” besluit Kjell.

RT2
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X