In zijn thuisrally sloeg Bob de Jong voor het eerst dit seizoen toe en knalde hij samen met navigator Bjorn Degandt naar een welverdiende overwinning in de GTC Rally. Maar hij kreeg de zege zeker niet cadeau! Vanaf de allereerste meters tot op de allerlaatste proef moest hij met zijn DS3 R5 stevige strijd leveren met Jasper van den Heuvel (Mitsubishi). Vorig jaar moest hij nog zijn meerdere erkennen in Van den Heuvel, maar dit jaar wist Bob de Jong de rally naar zijn hand te zetten door een vrijwel foutloze rally te rijden.

Vrijwel foutloos, want zondagochtend leek het nog bijna mis te gaan: “Wij sloten de zaterdag af met een voorsprong van bijna 18 seconden op Van den Heuvel,” vertelde De Jong, “en wilden de tweede dag goed van start gaan, maar nota bene op de proef die vlak bij mijn huis ligt verremde ik mij na 500 meter al op glad beton…! We spinden, ik liet de motor afslaan en we verloren twintig seconden!” Daardoor ontspon zich een meeslepend secondenspel tussen De Jong en Van den Heuvel, die meermalen van plek wisselden. Met nog twee proeven te gaan lag Van den Heuvel eerste met 0,9 sec voorsprong op De Jong; de proef er na was het De Jong die de dans leidde met 0,8 sec voorsprong: “Ik moest dus een perfecte laatste proef rijden – en dat lukte,” lachte De Jong aan de finish de spanning weg.

Zaterdagavond haakte R5 concurrent Hermen Kobus (Skoda) af voor de eerste plaats door een turbo probleem, maar hij wist alsnog knap derde te worden. Daardoor gaan De Jong en Kobus nu ex-eaquo aan de leiding van de Eurol R5 Rally Challenge, die beslist wordt in de Hellendoorn Rally op 15/16 september.

RT1
BRC

RT2
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X