Met nummer 6 op de deuren van de Ford Sportka staat Wouter Derboven zondag aan de start van de TBR Rallysprint. Net zoals in hun debuutwedstrijd, de Rallye Sprint de Haillot, zal Kristof Verdeyen de notities voor zijn rekening nemen. Beiden zijn reeds zeer lang gepassioneerd door de autosport en staan aan de deur van hopelijk een mooi rally carrière.

RT1
63ste OVV

“De interesse voor de autosport is er bij mijn co-piloot, Kristof Verdeyen, en mezelf al van ons 16-17 jaar,” steekt Wouter van wal. “In die tijd hielden we ons vooral bezig met autocross met de bedoeling om de overstap naar de rallysport te kunnen maken. In 2007 en 2008 haalde ik de selectie voor de Ford RACB Rally Contest, maar ik zat nooit bij de top 20. Toch kon mij dit niet ontmoedigen om ooit eens van de rallysport te proeven.”

“Door hard te werken en ondertussen mijn eigen zaak, DGO Motorsport, op te starten kon dit jaar het nodige budget vrijgemaakt worden voor de opbouw van een wagen in divisie 1A. In maart zijn we dan gestart met de opbouw van de Ford Sportka met de bedoeling van start te gaan in de Rallye Sprint de Haillot.”

“In mijn vriendenkring zijn er enkele mensen die het rallywereldje al langer kennen. Chris van Woensel, Geert Grooten en Ronnie Grauwels hebben ons dan ook met raad en daad bijgestaan tijdens de voorbereidingen.”

“Onze eerste wedstrijd hebben we goed verteerd. We eindigden op een 82ste plaats algemeen en een 2de plaats in onze klasse. Tijdens de TBR Rallysprint willen we zoveel mogelijk ervaring en ritme opdoen zonder echt naar tijden te kijken. Ons amuseren en de wagen heel over de eindstreep brengen is het belangrijkst. Dit jaar willen we nog enkele rally’s en rallysprints rijden waaronder de Rally van Staden. In 2018 is het de bedoeling om het hele seizoen af te werken,” aldus Wouter.

VAS
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X