Ook dit weekend is het ED Rallyteam present in de TBR Rallysprint. Wouter Muylle kruipt er achter het stuur van een van de voorwagens. Niets nieuws onder de zon horen we jullie denken. Wie echter uitkijkt naar de rode Safety EVO is er aan voor de moeite. De Safety EVO blijft immers twee wedstrijden op stal en wordt voor de wedstrijden in Roeselare vervangen door een Ford Fiesta R5 uit de stallen van TeamFloral.

Deze Ford Fiesta R5 komt niet toevallig uit de stallen van TeamFloral. Ook in het verleden werd er reeds met TeamFloral samengewerkt. De goede verstandhouding tussen beide teams leidde ook nu tot een samenwerking.

Ik heb een mooi aanbod gekregen van TeamFloral om eens met een Fiesta R5 te rijden,” vertelt Wouter Muylle. “Lang heb ik er niet moeten over nadenken. Enkele jaren geleden, op de shakedown van de TAC Rally 2015, heb ik al eens mogen proeven van een R5. Ik was toen al onder de indruk van het remmen en de wegligging. Toen zat Bert Cornelis achter het stuur. Nu zondag krijg ik de kans om een R5 te besturen. De verwachtingen liggen niet anders dan met de Safety Evo. We gaan alles op ons af laten komen en genieten. De TBR Rallysprint is ook een ideale wedstrijd als voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen waar we ook aan de start te staan met de Fiesta R5.”

RallyTime animated
VAS

“Ook ik zie het volledig zitten,” laat Jan Seynaeve weten. “Je krijgt niet elke dag de kans om met een Fiesta R5 mee te rijden. Wouter moest het me geen twee keer vragen. Wat verleden jaar als iets éénmalig begon, lijkt ondertussen een beetje uit de hand te lopen. Nu zondag is reeds mijn vijfde rally van het seizoen. En meer dan waarschijnlijk zullen er nog volgen. Ik denk bijvoorbeeld aan de Rally van Staden. Gebeten door de rallymicrobe zeggen ze dan. Maar eerst nu de TBR Rallysprint!”

Stannic_animatie
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X