Nu zondag staat met de TBR Rallysprint de derde wedstrijd op het programma voor Lewis Vansteenkiste. Met een 2de plaats in de klasse maakte hij een geslaagd debuut in de Rallysprint van Moorslede. Het was geen toevalstreffer. In zijn volgende wedstrijd, de Short Rally van de Monteberg, wist hij zelfs zijn klasse 2C te winnen. Een sterk bezette klasse met toch steeds tussen de 15 à 20 wagens aan de start. Lewis Vansteenkiste blijft er in ieder geval nuchter onder.

“Eerst en vooral willen we terug zonder kleerscheuren aankomen,” vertelt Lewis Vansteenkiste. “Dit lukte ons tot nu toe en we hopen om dit verder te kunnen zetten. Een leuke dag beleven met mijn co piloot Victor Valcke is het belangrijkste. Daarnaast willen we vooral veel ervaring opdoen en hopelijk zetten we een goede tijd neer in onze klasse 2C. Tijdens de rally zelf proberen we gewoon ons eigen ding te doen en kijken we zo weinig mogelijk naar de tijden van de anderen. Dit doen we om geen domme dingen te doen. Ik verwacht opnieuw een spannende strijd met Jeffrey Decock.”

“Het is de 3de maal dat ik start met de Citroën Saxo van Rino Beernaert en ik kijk er enorm naar uit. We beleven veel plezier aan de wagen die zeer goed gebouwd is. Daarnaast krijgen we ook een zeer goede service. Dit jaar rijden we, na de TBR Rallysprint, nog een tweetal wedstrijden met deze wagen. De 6 Uren van Kortrijk willen we niet missen. Daarvoor is het de bedoeling om ook nog in Doornik of in de Hemicuda Rally van start te gaan. Volgend seizoen denken we om een tweetal rally’s te rijden met een R2 wagen, maar deze plannen liggen uiteraard nog niet vast,” aldus Lewis Vansteenkiste.

RallyTime animated
RT1

Tot slot wil Lewis nog de sponsors bedanken die dit allemaal mogelijk maken: Boetiek chic, Adirack, Peter plan, Cj detailing, Farmaccount, Xoto, Ark shelter, De vos construct, Emex international stones en Q-grafix.

BRC
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X