Tijdens de TBR Rallysprint is het zover. Ive Van der Aa staat er voor het eerst aan de start met zijn eigen wagen. Niet toevallig een BMW blijkt uit ons gesprek met Ive. Stijn Aper neemt plaats in het rechterzitje en XLT zorgt opnieuw voor de nodige begeleiding.

“Ik heb de ex-Deprez BMW gekocht”, vertelt Ive. “Ik was op zoek naar een wagen waarmee ik veel plezier kan beleven. Ik ben een BMW liefhebber en mijn pa heeft ook jaren met BMW rally gereden. De keuze was dus snel gemaakt.”

“We hebben de wagen nog niet kunnen testen. De TBR Rallysprint wordt dus een test op ware grootte. We willen dan ook vooral uitrijden en ervaring opdoen. Stijn Aper neemt de notities voor zijn rekening. Vorig seizoen reed ik samen met Stijn de Short Rally van Kasterlee. Het klikte onmiddellijk en het vertrouwen was er. Na de finish zeiden we dan ook direct dat we nog wel eens samen wilden starten.”

KAMV
RT2

“Net zoals de vorige keren, rekenen we op de deskundigheid van XLT. Het is een leuke bende die ik reeds enkele jaren ken. Ze staan me steeds bij met raad en daad en hebben een professionele aanpak.”

“Verder staan we dit seizoen nog aan de start van de East Belgian Rally. Deze wedstrijd rijd ik met een andere co. Met welke? Daar houden we er nog even de spanning in. Voor de East Belgian Rally zou ik ook nog graag starten in de Short Rally van Kasterlee, mijn thuisrally. Maar voor het zover is moet ik eerst nog een co vinden en moet de wagen klaar zijn. Tijdens de zomerstop gaan we nog wat aanpassingen doen en dit combineren met mijn drukke professionele agenda is dit niet altijd evident. Tot slot zouden we het seizoen willen afsluiten in de Rally van Zuid Limburg of misschien met een uitstap naar een ASAF rally,” besluit Ive Van der Aa.

KAMV
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X