Tijdens de TBR Rallysprint is het zover. Ive Van der Aa staat er voor het eerst aan de start met zijn eigen wagen. Niet toevallig een BMW blijkt uit ons gesprek met Ive. Stijn Aper neemt plaats in het rechterzitje en XLT zorgt opnieuw voor de nodige begeleiding.

“Ik heb de ex-Deprez BMW gekocht”, vertelt Ive. “Ik was op zoek naar een wagen waarmee ik veel plezier kan beleven. Ik ben een BMW liefhebber en mijn pa heeft ook jaren met BMW rally gereden. De keuze was dus snel gemaakt.”

“We hebben de wagen nog niet kunnen testen. De TBR Rallysprint wordt dus een test op ware grootte. We willen dan ook vooral uitrijden en ervaring opdoen. Stijn Aper neemt de notities voor zijn rekening. Vorig seizoen reed ik samen met Stijn de Short Rally van Kasterlee. Het klikte onmiddellijk en het vertrouwen was er. Na de finish zeiden we dan ook direct dat we nog wel eens samen wilden starten.”

KAMV
RallyTime animated

“Net zoals de vorige keren, rekenen we op de deskundigheid van XLT. Het is een leuke bende die ik reeds enkele jaren ken. Ze staan me steeds bij met raad en daad en hebben een professionele aanpak.”

“Verder staan we dit seizoen nog aan de start van de East Belgian Rally. Deze wedstrijd rijd ik met een andere co. Met welke? Daar houden we er nog even de spanning in. Voor de East Belgian Rally zou ik ook nog graag starten in de Short Rally van Kasterlee, mijn thuisrally. Maar voor het zover is moet ik eerst nog een co vinden en moet de wagen klaar zijn. Tijdens de zomerstop gaan we nog wat aanpassingen doen en dit combineren met mijn drukke professionele agenda is dit niet altijd evident. Tot slot zouden we het seizoen willen afsluiten in de Rally van Zuid Limburg of misschien met een uitstap naar een ASAF rally,” besluit Ive Van der Aa.

BRC
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X