Voor Joachim Wagemans zijn het drukke weken. Afgelopen weekend reed hij met zijn Peugeot 208 R2 de Ypres Rally en op 8 juli komt hij aan de start van de GTC Rally, zijn thuiswedstrijd in het Nederlandse Roosendaal.

De Ypres Rally, de belangrijkste rally van België met een internationaal hoog aangeschreven startveld, kende vrijdagavond een ongelukkig verloop voor de 22-jarige piloot.
“In feite kon ik enkel de tweede doortocht in Dikkebus probleemloos afwerken. Daar reed ik een 6de tijd, op 1″6 van Timo van der Marel. Ingram en de Mevius waren nog een stuk sneller,” vertelt Joachim. “Op de eerste proef hadden we meteen problemen. De intercom deed het niet, zodat ik geen nota’s had. En in Hollebeke werden we opgehouden door een sortie voor ons. Ik reed, zoals reglementair voorzien, rustig naar de finish omdat we een gele vlag hadden gekregen. We verloren 3 minuten. Ook bij de tweede doortocht was er iemand van de baan gegaan. Ik reed iets vlotter naar de finish. We verloren een kleine halve minuut, maar die kregen we niet terug omdat de wedstrijdleiding het voorval als een koersfeit beschouwde…”

Stannic
VAS

Zaterdagochtend bleek de 3 minuten die hij verloor door de gele vlag Joachim ook nog parten te spelen. “Men ging onze tijd corrigeren, maar dat deed men pas na het opmaken van de startvolgorde. We moesten daardoor 40 plaatsen verder naar achter van start gaan. Ik zag de bui al hangen… We haalden op elke proef een of twee deelnemers in. Telkens werden we gehinderd. En we kregen nog maar eens een normtijd voor een sortie voor ons, wat opnieuw tijd kostte… Echt, door heel wat incidenten waar we niets aan konden doen, verloren we al een pak tijd. Achteraf bleek het resultaat nog behoorlijk mee te vallen, want voor het Junior BRC werden we tweede achter een ongenaakbare Guilaume de Mevius. Maar, het mooiste was de overwinning in TER2, een competitie waarvoor je jonger moet zijn dan 24 jaar. We werden door de organisatie van de Tour European Rally uitgebreid gevierd op het podium. Heel mooi om mee te maken.”

Joachim wijzigt trouwens zijn plannen in functie van de TER: “De winnaar van TER2 krijgt een rally in een Hyundai i20 R5 aangeboden. Heel interessant. We gaan proberen aan de start te komen van de Rally van Madeira…”

Maar eerst is er volgend weekend de GTC Rally, net over de grens in Roosendaal. Joachim had plannen om met een R5 te rijden, maar het budget laat het niet toe…
“Het zal onze vertrouwde Peugeot 208 R2 worden. Maar, de GTC is onze thuiswedstrijd. Ik woon in Kapellen en dit jaar is er zelfs een klassementsproef in Kalmthout, dus dat is letterlijk in de buurgemeente. Het atelier waarin mijn pa en ik aan de wagen werken, is trouwens in Kalmthout. Heel wat vrienden zullen me komen aanmoedigen. Dat maakt het altijd speciaal om in eigen streek te rijden.”

RT1
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X