Vorig seizoen pakte Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint voor het eerst uit met de BMW M3 van zijn vader. Een jaar later staat hij opnieuw aan de start in Oekene met de ‘Pistoletto’ BMW. De BMW kreeg ondertussen een upgrade en Kjell begon aan de opbouw van zijn eigen BMW E30.

“In  de vorige editie van de TBR Rallysprint zat ik voor het eerst achter het stuur van de BMW M3,” vertelt Kjell. “Het was ook mijn eerste wedstrijd met een achterwiel aangedreven wagen. Ondanks het feit dat het een redelijk zware auto is, brachten we het er goed vanaf. En zo is het idee gegroeid om een eigen BMW E30 te bouwen.”

“Door omstandigheden heeft dit project even stil gelegen en is deze wagen nog niet klaar. Ik ben mijn vader dan ook heel dankbaar dat ik met zijn BMW M3 mag starten in Oekene. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze enkele upgrades gekregen, waaronder een sequentiële boite. Dat het rijden met de wagen hierdoor compleet anders is, heb ik samen met mijn co Tjorven Gouwy tijdens de voorbij ORC Rally kunnen ondervinden. In die rally strandden we op een 25ste plaats algemeen. Ook in de TBR Rallysprint zal Tjorven, ondertussen mijn vast co, plaatsnemen in het rechterzitje. We mikken niet op een bepaalde plaats in het klassement. Vooral ervaring opdoen is de belangrijkste doelstelling,” aldus Kjell.

KAMV
Stannic

RT1
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X