Vorig seizoen pakte Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint voor het eerst uit met de BMW M3 van zijn vader. Een jaar later staat hij opnieuw aan de start in Oekene met de ‘Pistoletto’ BMW. De BMW kreeg ondertussen een upgrade en Kjell begon aan de opbouw van zijn eigen BMW E30.

“In  de vorige editie van de TBR Rallysprint zat ik voor het eerst achter het stuur van de BMW M3,” vertelt Kjell. “Het was ook mijn eerste wedstrijd met een achterwiel aangedreven wagen. Ondanks het feit dat het een redelijk zware auto is, brachten we het er goed vanaf. En zo is het idee gegroeid om een eigen BMW E30 te bouwen.”

“Door omstandigheden heeft dit project even stil gelegen en is deze wagen nog niet klaar. Ik ben mijn vader dan ook heel dankbaar dat ik met zijn BMW M3 mag starten in Oekene. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze enkele upgrades gekregen, waaronder een sequentiële boite. Dat het rijden met de wagen hierdoor compleet anders is, heb ik samen met mijn co Tjorven Gouwy tijdens de voorbij ORC Rally kunnen ondervinden. In die rally strandden we op een 25ste plaats algemeen. Ook in de TBR Rallysprint zal Tjorven, ondertussen mijn vast co, plaatsnemen in het rechterzitje. We mikken niet op een bepaalde plaats in het klassement. Vooral ervaring opdoen is de belangrijkste doelstelling,” aldus Kjell.

RT1
VAS

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X