Vorig seizoen pakte Kjell Vandenberghe in de TBR Rallysprint voor het eerst uit met de BMW M3 van zijn vader. Een jaar later staat hij opnieuw aan de start in Oekene met de ‘Pistoletto’ BMW. De BMW kreeg ondertussen een upgrade en Kjell begon aan de opbouw van zijn eigen BMW E30.

“In  de vorige editie van de TBR Rallysprint zat ik voor het eerst achter het stuur van de BMW M3,” vertelt Kjell. “Het was ook mijn eerste wedstrijd met een achterwiel aangedreven wagen. Ondanks het feit dat het een redelijk zware auto is, brachten we het er goed vanaf. En zo is het idee gegroeid om een eigen BMW E30 te bouwen.”

BRC
KAMV

“Door omstandigheden heeft dit project even stil gelegen en is deze wagen nog niet klaar. Ik ben mijn vader dan ook heel dankbaar dat ik met zijn BMW M3 mag starten in Oekene. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze enkele upgrades gekregen, waaronder een sequentiële boite. Dat het rijden met de wagen hierdoor compleet anders is, heb ik samen met mijn co Tjorven Gouwy tijdens de voorbij ORC Rally kunnen ondervinden. In die rally strandden we op een 25ste plaats algemeen. Ook in de TBR Rallysprint zal Tjorven, ondertussen mijn vast co, plaatsnemen in het rechterzitje. We mikken niet op een bepaalde plaats in het klassement. Vooral ervaring opdoen is de belangrijkste doelstelling,” aldus Kjell.

63ste OVV
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X