Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

 

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC), Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) zorgden voor een spannende strijd op de eerste dag in de Rally van Polen. Neuville leidt met slechts 1,3 sec op Tänak. Latvala volgt op 6,6 seconden.

Door de overvloedige regen moesten de piloten in zeer slechte omstandigheden rijden. Neuville, Latvala en Tänak lieten het niet aan hun hart komen en vochten voor iedere seconde. Aanvankelijk was ook Ogier mee maar de fransman moest de rol lossen in de namiddag en volgt op 35,1 seconden van Neuville.

RT2
RallyTime animated

Beide teamgenoten van Neuville, Paddon (op 4,5 sec) en Sordo (op 12,1 sec), zitten Ogier op de hielen. Wanneer beide piloten druk kunnen zetten, moet Ogier zaterdag aan de bak om zijn voorlopig vierde plaats vast te houden. Het biedt perspectieven in de titelstrijd tussen Neuville en Ogier.

Zowel Hyundai, Ford als Toyota zijn nog volop in de strijd voor de eindoverwinning. Voor Citroën ziet het er minder rooskleurig uit. Breen kampte met transmissieproblemen en volgt reeds op 9 min 36 sec. Mikkelsen werd teruggeslagen door een stuk gereden ophanging en kijkt tegen een achterstand van 2 min 48 sec aan. Lefebvre op zijn beurt verloor reeds 1 min 48 sec.

In totaal moeten er nog 13 proeven gereden worden waarvan 9 op zaterdag en 4 op zondag.

BRC
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X