Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

 

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC), Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) zorgden voor een spannende strijd op de eerste dag in de Rally van Polen. Neuville leidt met slechts 1,3 sec op Tänak. Latvala volgt op 6,6 seconden.

Door de overvloedige regen moesten de piloten in zeer slechte omstandigheden rijden. Neuville, Latvala en Tänak lieten het niet aan hun hart komen en vochten voor iedere seconde. Aanvankelijk was ook Ogier mee maar de fransman moest de rol lossen in de namiddag en volgt op 35,1 seconden van Neuville.

RT1
RT2

Beide teamgenoten van Neuville, Paddon (op 4,5 sec) en Sordo (op 12,1 sec), zitten Ogier op de hielen. Wanneer beide piloten druk kunnen zetten, moet Ogier zaterdag aan de bak om zijn voorlopig vierde plaats vast te houden. Het biedt perspectieven in de titelstrijd tussen Neuville en Ogier.

Zowel Hyundai, Ford als Toyota zijn nog volop in de strijd voor de eindoverwinning. Voor Citroën ziet het er minder rooskleurig uit. Breen kampte met transmissieproblemen en volgt reeds op 9 min 36 sec. Mikkelsen werd teruggeslagen door een stuk gereden ophanging en kijkt tegen een achterstand van 2 min 48 sec aan. Lefebvre op zijn beurt verloor reeds 1 min 48 sec.

In totaal moeten er nog 13 proeven gereden worden waarvan 9 op zaterdag en 4 op zondag.

RT2
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X