Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

 

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC), Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) zorgden voor een spannende strijd op de eerste dag in de Rally van Polen. Neuville leidt met slechts 1,3 sec op Tänak. Latvala volgt op 6,6 seconden.

Door de overvloedige regen moesten de piloten in zeer slechte omstandigheden rijden. Neuville, Latvala en Tänak lieten het niet aan hun hart komen en vochten voor iedere seconde. Aanvankelijk was ook Ogier mee maar de fransman moest de rol lossen in de namiddag en volgt op 35,1 seconden van Neuville.

RT1
RT2

Beide teamgenoten van Neuville, Paddon (op 4,5 sec) en Sordo (op 12,1 sec), zitten Ogier op de hielen. Wanneer beide piloten druk kunnen zetten, moet Ogier zaterdag aan de bak om zijn voorlopig vierde plaats vast te houden. Het biedt perspectieven in de titelstrijd tussen Neuville en Ogier.

Zowel Hyundai, Ford als Toyota zijn nog volop in de strijd voor de eindoverwinning. Voor Citroën ziet het er minder rooskleurig uit. Breen kampte met transmissieproblemen en volgt reeds op 9 min 36 sec. Mikkelsen werd teruggeslagen door een stuk gereden ophanging en kijkt tegen een achterstand van 2 min 48 sec aan. Lefebvre op zijn beurt verloor reeds 1 min 48 sec.

In totaal moeten er nog 13 proeven gereden worden waarvan 9 op zaterdag en 4 op zondag.

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X