Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

 

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC), Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) zorgden voor een spannende strijd op de eerste dag in de Rally van Polen. Neuville leidt met slechts 1,3 sec op Tänak. Latvala volgt op 6,6 seconden.

Door de overvloedige regen moesten de piloten in zeer slechte omstandigheden rijden. Neuville, Latvala en Tänak lieten het niet aan hun hart komen en vochten voor iedere seconde. Aanvankelijk was ook Ogier mee maar de fransman moest de rol lossen in de namiddag en volgt op 35,1 seconden van Neuville.

RallyTime animated
RT1

Beide teamgenoten van Neuville, Paddon (op 4,5 sec) en Sordo (op 12,1 sec), zitten Ogier op de hielen. Wanneer beide piloten druk kunnen zetten, moet Ogier zaterdag aan de bak om zijn voorlopig vierde plaats vast te houden. Het biedt perspectieven in de titelstrijd tussen Neuville en Ogier.

Zowel Hyundai, Ford als Toyota zijn nog volop in de strijd voor de eindoverwinning. Voor Citroën ziet het er minder rooskleurig uit. Breen kampte met transmissieproblemen en volgt reeds op 9 min 36 sec. Mikkelsen werd teruggeslagen door een stuk gereden ophanging en kijkt tegen een achterstand van 2 min 48 sec aan. Lefebvre op zijn beurt verloor reeds 1 min 48 sec.

In totaal moeten er nog 13 proeven gereden worden waarvan 9 op zaterdag en 4 op zondag.

KAMV
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X