Traditioneel zakken veel teams af naar Wervik ter voorbereiding van de Ypres Rally. Met 10 R5’s aan de start en een resem snelle EVO’s was de 43ste Rally van Wervik hier geen uitzondering op. Guillaume Dilley gaf het hele pak het nakijken en is duidelijk klaar voor Ieper. Met Davy Vanneste en Melissa Debackere op het podium, tekenden ook de lokale rijders present. En voor de twijfelaars onder de rallyliefhebbers toonde Keith Cronin aan het talrijk opgekomen publiek dat de deelnemers van het Brits kampioenschap in Ieper wel degelijk potten kunnen breken.

Met de scratch op de eerste KP liet de Ier Cronin zich al duidelijk opmerken. Ook op de derde proef was de Ier het snelst. Cronin stond na de eerste ronde dan ook aan de leiding met exact dezelfde tijd als Lefevere, die met zijn snelle EVO ook duidelijk bij de les was. Ook Debackere op 3,4 sec en Vanneste op 5,3 sec hadden de boot niet gemist.  Met van den Heuvel op 17,7 sec stonden er na de eerste ronde twee EVO’s in de top 5.

Met een besttijd op de eerste KP van de tweede ronde leek Cronin niet te stoppen. Na KP5, waar Dilley zijn 2de besttijd liet noteren, stond de Ier een kleine negen seconden voor op Vanneste en Debackere. Lefevere verloor 50 sec door een lekke band en zou even later helemaal uit de wedstrijd verdwenen. Volgens de rally radio had de EVO te kampen met een software probleem. De laatste proef van de tweede lus was er voor Cronin te veel aan. De stuurbekrachtiging van Ford Fiesta R5 viel weg en de Ier verloor 40 seconden. Dilley pakte opnieuw de scratch en wipte zo over van den Heuvel naar plaats 3. Vanneste nam de leiding over met 6 seconden bonus op Debackere.

RT1
RT2

Met drie besttijden in de derde ronde was er geen houden meer aan Dilley. Op deze manier nam hij de leiding over van Vanneste die na de derde ronde op een kleine twee sec volgde. Met Debackere op drie leken de podium plaatsen verdeeld. Enkel de volgorde lag nog niet vast met slechts 11 sec tussen plaats nummer één en plaats nummer drie. Cronin, verlost van zijn mechanische problemen, klom opnieuw over van de Heuvel. De man in de snelle EVO kreeg wel Maeyaert in zijn nek die steeds betere tijden begon te draaien.

Met opnieuw twee besttijden in de laatste ronde reed Dilley in totaal acht besttijden op twaalf proeven. Hij werd dan ook verdiend winnaar van deze 43ste Rally van Wervik. Met een scratch op de laatste proef van de dag deed Debackere nog een aanval op plaats 2 van Vanneste. De voorsprong van Vanneste was echter te groot. Cronin hield makkelijk stand op plaats 4. Een sterk rijdende van den Heuvel kon nog nipt de opzittende Maeyaert afhouden. Maeyaert kwam één secondje tekort.

Op plaats 7 vinden we Lietaer die met zijn Legacy met grote overmacht de zege behaalde bij de historics. Tinn parkeerde zijn Proton Satria op plaats 8. De tweede EVO in de top tien werd bestuurd door Degrootte. Boxoen voor de gelegenheid genavigeerd door Miclotte maakt de top 10 vol.

Bij de historics finishte Chritophe Merlevede op de tweede plaats. Prinzie werd met zijn Opel Ascone 400 eerste bij de niet young timers en maakte het podium vol.

Tot bijna drie kwart wedstrijd streden T’Joens en Cravillon voor de overwinning in divisie 1-2. Op de eerste twee proeven in de derde ronde moest Cravillon de rol lossen. Na een fout op KP9, met meer dan 3 minuten tijdverlies, was het helemaal over voor de man in de Clio. T’Joens won uiteindelijk met meer dan twee minuten voorsprong op Vanhoutte. Cravillon wipte op de laatste KP nog over Wim Warnez naar de derde plaats.

Bij de voortrekkers was het ook uitkijken naar de prestatie van Dolfen. Op de eerste passage op het onverhard op KP Kruiseken brak echter de carterplaat van de Clio R3 waardoor hij al snel uit de wedstrijd verdween. Bij de R2’s geen Wagemans en Kobus aan de start. Pierre Vauterin, Freek Vanbeveren en de Brit Meirion Evans maakten er een mooie wedstrijd van. Na elf van de twaalf proeven stond Evans aan de leiding met slechts 2 sec voorsprong op Vauterin. Vanbeveren volgde op 27 sec. Op de laatste KP verloren zowel leider Evans als eerste achtervolger Vauterin veel tijd en zo pakte Vanbeveren de zege voor Vauterin en Evans.