Sinds zijn debuut in 2011 rijdt Christophe Panis jaarlijks twee tot drie wedstrijden à la carte. De ondertussen vertrouwde TAC Rally liet hij dit jaar vallen voor een deelname aan de Ypres Rally. “Ik droom al jaren van een deelname in Ieper, de rally die ik als kind al bezocht met mijn vader,” vertelt de 29-jarige Eeklonaar. “Het is schitterend om er nu zelf op de deelnemerslijst te staan tussen namen als Neuville en Abbring.”

Voor Panis wordt het pas zijn vijftiende rally en zijn tweede BK-wedstrijd ooit, nadat hij in 2013 al eens de Omloop van Vlaanderen reed met een Citroën C2 R2 Max. “Uiteraard hadden we ons graag eens opnieuw gemeten met een R2, maar voor Ieper valt dat erg duur uit, zeker als je een competitief exemplaar wil. Bovendien missen we ritme en ervaring om meteen op een goed resultaat te mikken. Om Ieper te ontdekken en parcourskennis op te doen kozen we dan ook voor de ondertussen vertrouwde Citroën Saxo van Philcars. Finishen wordt ons hoofddoel en natuurlijk gaan we 110 % trachten te genieten van dit avontuur,” aldus Panis, die opnieuw genavigeerd wordt door Jeroen D’hulster.

BRC
Stannic_animatie

Hou trouwens de Facebook-pagina van CELOPI Racing goed in de gaten deze week want er valt een All Stages-ticket voor de Ypres Rally te winnen!

KAMV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X