Sinds zijn debuut in 2011 rijdt Christophe Panis jaarlijks twee tot drie wedstrijden à la carte. De ondertussen vertrouwde TAC Rally liet hij dit jaar vallen voor een deelname aan de Ypres Rally. “Ik droom al jaren van een deelname in Ieper, de rally die ik als kind al bezocht met mijn vader,” vertelt de 29-jarige Eeklonaar. “Het is schitterend om er nu zelf op de deelnemerslijst te staan tussen namen als Neuville en Abbring.”

Voor Panis wordt het pas zijn vijftiende rally en zijn tweede BK-wedstrijd ooit, nadat hij in 2013 al eens de Omloop van Vlaanderen reed met een Citroën C2 R2 Max. “Uiteraard hadden we ons graag eens opnieuw gemeten met een R2, maar voor Ieper valt dat erg duur uit, zeker als je een competitief exemplaar wil. Bovendien missen we ritme en ervaring om meteen op een goed resultaat te mikken. Om Ieper te ontdekken en parcourskennis op te doen kozen we dan ook voor de ondertussen vertrouwde Citroën Saxo van Philcars. Finishen wordt ons hoofddoel en natuurlijk gaan we 110 % trachten te genieten van dit avontuur,” aldus Panis, die opnieuw genavigeerd wordt door Jeroen D’hulster.

Hou trouwens de Facebook-pagina van CELOPI Racing goed in de gaten deze week want er valt een All Stages-ticket voor de Ypres Rally te winnen!

63ste OVV
RT1

RT1
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X