Sinds zijn debuut in 2011 rijdt Christophe Panis jaarlijks twee tot drie wedstrijden à la carte. De ondertussen vertrouwde TAC Rally liet hij dit jaar vallen voor een deelname aan de Ypres Rally. “Ik droom al jaren van een deelname in Ieper, de rally die ik als kind al bezocht met mijn vader,” vertelt de 29-jarige Eeklonaar. “Het is schitterend om er nu zelf op de deelnemerslijst te staan tussen namen als Neuville en Abbring.”

Voor Panis wordt het pas zijn vijftiende rally en zijn tweede BK-wedstrijd ooit, nadat hij in 2013 al eens de Omloop van Vlaanderen reed met een Citroën C2 R2 Max. “Uiteraard hadden we ons graag eens opnieuw gemeten met een R2, maar voor Ieper valt dat erg duur uit, zeker als je een competitief exemplaar wil. Bovendien missen we ritme en ervaring om meteen op een goed resultaat te mikken. Om Ieper te ontdekken en parcourskennis op te doen kozen we dan ook voor de ondertussen vertrouwde Citroën Saxo van Philcars. Finishen wordt ons hoofddoel en natuurlijk gaan we 110 % trachten te genieten van dit avontuur,” aldus Panis, die opnieuw genavigeerd wordt door Jeroen D’hulster.

Hou trouwens de Facebook-pagina van CELOPI Racing goed in de gaten deze week want er valt een All Stages-ticket voor de Ypres Rally te winnen!

VAS
RT2

RT1
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X