Rond 8u30 stonden we aan de start van onze 1ste Kp. Alles verliep vlot. Het streefdoel van de dag was nieuwe records vestigen ten opzichte van de vorige edities. Al jaar en dag probeer ik die 1ste KP van de ORC Rally te finishen beneden de 3 minuten. Maar het lukt altijd net niet. Ook deze keer net niet, 3m03.

Maar al bij al toch een vlotte start. Ook op de 2de en 3de KP werd een mooie tijd neergezet, niettegenstaande onze wegligging niet zo goed was. Met dit super warme weer hadden we niet echt de juiste bandenkeuze gemaakt.

Op naar het service en een paar andere banden gemonteerd en klaar voor de volgende boucle. Die verliep zeer vlot, jammer van de annulatie van de 2de kp, onze favoriet. Tijdens de regroup kregen we plotseling problemen met de wagen, ons alarm lichtje ging branden. Dit is het signaal dat er iets ernstig aan de hand is en verder rijden is uitgesloten.

RT2
RT1

Door de super collegialiteit van Michel Casseyas, die ons net als verleden jaar tijdens de ORC Rally uit de nood hielp, kregen we de auto toch nog naar het service.

Maar daar aangekomen was het verdict genadeloos. Game over. De olie pomp was vastgelopen en de motor kreeg geen olietoevoer meer. Een hart zonder bloedtoevoer. Verder rijden was onmogelijk. Zeer spijtige zaak want zowel Jochen als mezelf hadden een zeer goed gevoel en de tijden werden alsmaar beter. Een top 10 plaats leek ons haalbaar.

Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri, Steven en Lieven van het VADA-RACING service team. Ook bedankt aan Jochen om zijn taak als co-piloot perfect te vervullen. Terug een zeer goede & professionele performance.

Onze volgende rally is normaal gezien de Rally van Wervik, weliswaar met een vraagteken. Daar de volledig motor terug open moet en een paar stukken vervangen moeten worden kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de wagen klaar zal zijn tegen volgende week. Maar we hebben vertrouwen in onze techniekers. Alvast bedankt voor de inzet van team Vada Racing en Andes Motorsport.

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X