Rond 8u30 stonden we aan de start van onze 1ste Kp. Alles verliep vlot. Het streefdoel van de dag was nieuwe records vestigen ten opzichte van de vorige edities. Al jaar en dag probeer ik die 1ste KP van de ORC Rally te finishen beneden de 3 minuten. Maar het lukt altijd net niet. Ook deze keer net niet, 3m03.

Maar al bij al toch een vlotte start. Ook op de 2de en 3de KP werd een mooie tijd neergezet, niettegenstaande onze wegligging niet zo goed was. Met dit super warme weer hadden we niet echt de juiste bandenkeuze gemaakt.

Op naar het service en een paar andere banden gemonteerd en klaar voor de volgende boucle. Die verliep zeer vlot, jammer van de annulatie van de 2de kp, onze favoriet. Tijdens de regroup kregen we plotseling problemen met de wagen, ons alarm lichtje ging branden. Dit is het signaal dat er iets ernstig aan de hand is en verder rijden is uitgesloten.

KAMV
RT1

Door de super collegialiteit van Michel Casseyas, die ons net als verleden jaar tijdens de ORC Rally uit de nood hielp, kregen we de auto toch nog naar het service.

Maar daar aangekomen was het verdict genadeloos. Game over. De olie pomp was vastgelopen en de motor kreeg geen olietoevoer meer. Een hart zonder bloedtoevoer. Verder rijden was onmogelijk. Zeer spijtige zaak want zowel Jochen als mezelf hadden een zeer goed gevoel en de tijden werden alsmaar beter. Een top 10 plaats leek ons haalbaar.

Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri, Steven en Lieven van het VADA-RACING service team. Ook bedankt aan Jochen om zijn taak als co-piloot perfect te vervullen. Terug een zeer goede & professionele performance.

Onze volgende rally is normaal gezien de Rally van Wervik, weliswaar met een vraagteken. Daar de volledig motor terug open moet en een paar stukken vervangen moeten worden kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de wagen klaar zal zijn tegen volgende week. Maar we hebben vertrouwen in onze techniekers. Alvast bedankt voor de inzet van team Vada Racing en Andes Motorsport.

RT1
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X