Conard

De volgende manche van de Clio2 Rally Challenge bracht ons terecht in Oostrozebeke voor de ORC Canal Rally editie 2017. Door de goede opzet van de cup ga je op plaatsen rijden waar je anders nooit uit jezelf zou gaan starten, dus een nieuwe stap in het onbekende voor onze equipe.

Na de technische keuring en 3 verkenningsdoortochten op zaterdag was het tijd om zondag een wedstrijd van 12 chronoritten aan te vatten, en dit onder hoge zomerse temperaturen. Zoals in Dinant konden we rekenen op de Clio van Stefaan Notredame en de technische bijstand van Eddy Spelmans, die ons een goede wagen toe vertrouwden.

Bij de eerste chronorit voelden we al dat het ritme dat we in Dinant konden opbouwen volledig weg was. Te laat de koorden in, te vroeg remmen, snelheid niet meer gewoon, nota’s niet op de goede momenten… genoeg stof tot gesprek onderweg naar KP2.

VAS
BRC

KP2 concentreerden we ons dan ook volledig op het ontdekkingsproces van het parkoers, maar hier brak de support van de versnellingsbak dus voorzichtig verder afwerken. KP3, Wielsbeke was een proef die ons heel erg beviel. Aangenaam om te weten dat de laatste KP van de dag ook een powerstage is voor de Clio 2 Rally Challenge deelnemers waarin je extra punten kan pakken.

De 2de ronde werd de 1ste en 2de proef voor ons geneutraliseerd en mochten we een alternatieve route zoeken om zo op de ganse ronde enkel de laatste proef te mogen rijden. Hier konden we vaststellen dat de Clio veel over de neus begon te glijden, conclusie banden versleten.

De volgende service werd de support van de versnellingsbak gerepareerd maar hierdoor vergeten de piloot en copiloot de bandenwissel te vragen wat resulteerde in een gladde 3de ronde met een paar mooie schuivers voor de toeschouwers.

Laatste service, monteren van nieuwe banden en zo kunnen we de laatste ronde optimaal beginnen.

KP 1 van de laatste ronde vlot maar zuiver afgewerkt, banden beginnen stilaan grip te geven. KP2 geeft ons een beter gevoel, al ligt er ongelooflijk veel grind en kiezel in de bochten, auto schuift niet meer over de neus weg wat een winst opleverde van 3s t.o.v. de vorige snelste doortocht. Klaar om voluit aan de powerstage te beginnen, maar bij het aanschuiven naar de start komen ze ons melden dat deze niet zal verreden worden en dus nogmaals een KP neutralisatie, spijtig want we keken er naar uit.

Toch met een goed gevoel aan de finish van deze leerrijke rally. De 2de wedstijd met deze Clio (bedankt Eddy Spelmans en Stefaan Notredame ) en de 2de wedstrijd voor piloot en copiloot (bedankt Oak Creations) in de afgelopen 5 jaar, een mooie 3de plaats in de Clio 2 Rally Challenge (wat ons 100 euro opleverde), een welgemeende proficiat voor de organisatie hiervan en de topsfeer die er binnen de cup heerst, zeker een aanrader!

Tot slot kunnen we zeggen aangezien er in het totaal maar 9 van de 12 kp’s werden gereden dit het totaal aantal koerskilometers op 63,1km bracht, en dus mede door onze sponsor Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com) een bedrag van 64 euro op het einde van dit seizoen richting kinderkankerfonds gaat gestort worden. (Dinant en Oostrozebeke samen brengt dit op 203 euro) Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

VAS
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X