Conard

De volgende manche van de Clio2 Rally Challenge bracht ons terecht in Oostrozebeke voor de ORC Canal Rally editie 2017. Door de goede opzet van de cup ga je op plaatsen rijden waar je anders nooit uit jezelf zou gaan starten, dus een nieuwe stap in het onbekende voor onze equipe.

Na de technische keuring en 3 verkenningsdoortochten op zaterdag was het tijd om zondag een wedstrijd van 12 chronoritten aan te vatten, en dit onder hoge zomerse temperaturen. Zoals in Dinant konden we rekenen op de Clio van Stefaan Notredame en de technische bijstand van Eddy Spelmans, die ons een goede wagen toe vertrouwden.

63ste OVV
Stannic

Bij de eerste chronorit voelden we al dat het ritme dat we in Dinant konden opbouwen volledig weg was. Te laat de koorden in, te vroeg remmen, snelheid niet meer gewoon, nota’s niet op de goede momenten… genoeg stof tot gesprek onderweg naar KP2.

KP2 concentreerden we ons dan ook volledig op het ontdekkingsproces van het parkoers, maar hier brak de support van de versnellingsbak dus voorzichtig verder afwerken. KP3, Wielsbeke was een proef die ons heel erg beviel. Aangenaam om te weten dat de laatste KP van de dag ook een powerstage is voor de Clio 2 Rally Challenge deelnemers waarin je extra punten kan pakken.

De 2de ronde werd de 1ste en 2de proef voor ons geneutraliseerd en mochten we een alternatieve route zoeken om zo op de ganse ronde enkel de laatste proef te mogen rijden. Hier konden we vaststellen dat de Clio veel over de neus begon te glijden, conclusie banden versleten.

De volgende service werd de support van de versnellingsbak gerepareerd maar hierdoor vergeten de piloot en copiloot de bandenwissel te vragen wat resulteerde in een gladde 3de ronde met een paar mooie schuivers voor de toeschouwers.

Laatste service, monteren van nieuwe banden en zo kunnen we de laatste ronde optimaal beginnen.

KP 1 van de laatste ronde vlot maar zuiver afgewerkt, banden beginnen stilaan grip te geven. KP2 geeft ons een beter gevoel, al ligt er ongelooflijk veel grind en kiezel in de bochten, auto schuift niet meer over de neus weg wat een winst opleverde van 3s t.o.v. de vorige snelste doortocht. Klaar om voluit aan de powerstage te beginnen, maar bij het aanschuiven naar de start komen ze ons melden dat deze niet zal verreden worden en dus nogmaals een KP neutralisatie, spijtig want we keken er naar uit.

Toch met een goed gevoel aan de finish van deze leerrijke rally. De 2de wedstijd met deze Clio (bedankt Eddy Spelmans en Stefaan Notredame ) en de 2de wedstrijd voor piloot en copiloot (bedankt Oak Creations) in de afgelopen 5 jaar, een mooie 3de plaats in de Clio 2 Rally Challenge (wat ons 100 euro opleverde), een welgemeende proficiat voor de organisatie hiervan en de topsfeer die er binnen de cup heerst, zeker een aanrader!

Tot slot kunnen we zeggen aangezien er in het totaal maar 9 van de 12 kp’s werden gereden dit het totaal aantal koerskilometers op 63,1km bracht, en dus mede door onze sponsor Arte Zwembaden (www. artezwembaden.com) een bedrag van 64 euro op het einde van dit seizoen richting kinderkankerfonds gaat gestort worden. (Dinant en Oostrozebeke samen brengt dit op 203 euro) Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

VAS
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X