WG-1-Benouwt

“Vorig jaar maakte ik hier nog mijn debuut in de rallysport en ik wou hier zeker terug aan de start staan,” vertelt Frederik Benouwt. “De ORC Rally is een rally die ik heel graag rijd. Het begon met de korte KP van Hulste, een leuke opener van de wedstrijd. Omdat het zo’n kort KP’tje is moet je wel meteen bij de pinken zijn, want er is meer te verliezen dan te winnen. Samen met Emely Dekimpe , die de nota’s opnieuw super gelezen heeft, besloten we om ons eigen tempo te rijden en geen domme dingen te doen, want Wervik komt er vlug aan. We konden meteen een mooie voorsprong uitbouwen in onze klasse. Na de eerste 3 KP’s van de dag hadden we een bonus van een 50-tal seconden op Raecke.”

“De rest van de dag hielden we hetzelfde tempo aan. Ik probeerde wat te werken aan mijn freinages, die soms nog wat te vroeg zijn. En aan mijn bochtensnelheid in tragere situaties! Op het einde van de dag was de voorsprong uitgebouwd tot 2 min. We eindigden als 1ste in de klasse 5H7, 6de in Divisie 5, 19de bij de Historics en 58ste algemeen op 150 starters. Ik heb enorm genoten van deze wedstrijd en nu tellen we af naar Wervik.”

“Hierbij nog een dikke merci aan Bank en Verzekeringen Lahousse (Wijtschate) , Restaurant T’Zonneke (De Panne) , Bouwwerken Dekimpe Rudi (Boezinge) en aan Autosportcenter Alltec Seys die opnieuw een feilloze wagen klaar zette!”

Stannic
VAS

Stannic
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X