WG-1

“Op aanraden van Cris Algoedt stonden we dit weekend aan de start van de ORC Rally,” laat Wouter Gevaert weten. “De ORC Rally is ideaal voor een beginnende piloot. Ze omvat bijna alles wat je nodig hebt om de stiel te leren.”

“Bijna hadden we echter forfait moeten geven. Zaterdagmorgen ben ik immers opgestaan met een infectie op mijn oog. We hebben dan ook in zeer slechte omstandigheden de verkenningen moeten doen, nota’s moeten maken. ’s Avonds ben ik naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze me gelukkig kunnen helpen zodat we zondagmorgen van start konden gaan.”

“Doordat we zaterdag niet volop konden verkennen, zijn we in de voormiddag rustig aan de rally begonnen. In het begin van de wedstrijd brak de wagen ook te fel uit. Met andere banden hebben we dit probleem kunnen verhelpen. Ik had ook slecht gevoel met de remmen en mijn ideale remzones vond ik niet dadelijk. Maar naarmate de wedstrijd evolueerde voelde ik mij meer en meer in mijn sas en begonnen de tijden ook beter en beter te worden.”

RallyTime animated
VAS

“Momenteel zijn we echter niet echt gefocust op onze tijden. Dit is onze 5de wedstrijd en we zitten nog volop in het leerproces. We nemen alles, wedstrijd na wedstrijd mee, om in september volledig klaar te zijn voor onze thuis wedstrijd in Oudenaarde.”

“Nog een leuk weetje, de Opel Manta waar ik met rij is de ex-wagen van Vincent Verscheuren. Natuurlijk kijk ik op naar Vincent en hoop ik dat hij dit jaar de titel kan pakken van Belgisch Kampioen! En wie weet rijden we ooit eens samen de ORC Rally met de Manta,” besluit Wouter.

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X