Zaterdag 20 mei stond de 41e Sezoensrally op de kalender, de 5e manche van het BRC, een wedstrijd die je als Limburger niet mag missen!

Het waren dan ook spannende maanden voor het team.  Eind januari werd begonnen met de bouw van een nieuwe wagen, nl. een 997 GT3.  De absolute deadline was natuurlijk de Sezoensrally.  Slechts 2 dagen voor de wedstrijd was de wagen klaar, uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder de hulp van het voltallige team, waarvoor nogmaals onze dank!!

Aangezien we geen mogelijk hadden om de wagen nog ergens te testen gingen we zonder enige test richting Bocholt, de eerste kilometers zouden gereden worden op KP1, iets waar we het volste vertrouwen in hadden.  Het was echter de bedoeling om de wagen gewoon te worden, rustig aftasten en geen risico’s nemen.  Een plaats ergens in de top 20 zou al mooi zijn.  De eerste 2 proeven slaagden we hier perfect in met een 18e plaats op KP1 en een 17e plaats op KP2, slechts op een handvol seconden van de top 10.

BRC
KAMV

Vanaf de eerste meter op KP1 voelde de wagen zeer goed aan, het is een fantastische rallywagen waar we zeker en vast nog veel plezier mee gaan beleven.

Helaas moesten we op KP10 de wagen aan de kant zetten met een gebroken multiriem, de kleine steentjes op het onverhard kwamen langs de onderzijde omhoog, iets waar de riem niet tegen kan.

Ondanks onze opgave kijken we terug op een zeer geslaagde test!  Op het ogenblik van onze opgave stonden we 9e algemeen en ruim 4min44 voor op de 2e GT.  Aangezien het nog wat aftasten was naar het rijgedrag, rempunten, enz. zit er zeker nog veel meer in.

Als we voor de komende wedstrijden sponsoring kunnen vinden, staan er dit seizoen nog wel enkele wedstrijden op het programma.

We willen graag nogmaals iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan dit project, zonder al deze mensen was het niet mogelijk geweest!

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X