RV-Wallonie-2017-1204

In het Junior BRC mogen de deelnemers slechts hun beste zes resultaten inbrengen, behaald in 8 van de 9 wedstrijden op de kalender van het Belgisch kampioenschap. Budgettair is het logisch dat jonge talenten niet de middelen hebben  om alle wedstrijden te rijden, maar anderzijds is het wel verrassend dat ze een betaalbare eendagswedstrijd laten schieten. Wellicht is de snelle opeenvolging van wedstrijden ook een verklaring voor het kleine aantal Junior BRC deelnemers in deze 41ste Sezoensrally, of zouden ze gewoon schrik hebben van de fameuze maaskiezel.

Hoe dan ook, de favorietenrol wordt opnieuw gedragen door Guillaume de Mevius, die in de Rally van Wallonië een feilloos optreden bekroonde met heel wat bonuspunten. De leider in het Junior BRC kan in Bocholt een gouden zaak doen, want zijn rechtstreekse concurrenten Sébastien Bedoret, Romain Delhez en Pierre Vauterin zijn niet van de partij.

Jelle Vermeire is er wel bij met zijn Ford Fiesta R2T. Mogelijk kan hij op het onverhard het gebrek aan vermogen door het gebruik van normale benzine enigszins compenseren. Joachim Wagemans komt voor de eerste keer dit seizoen in actie in het Junior BRC met de Peugeot 208 R2 die hij in de Franse Cup bestuurt. De jonge piloot uit Kapellen zal zich graag willen bewijzen tegenover de piloot van het RACB National Team.

RT2
VAS

Stijn Pacolet wil in Bocholt ook sterk voor de dag komen, na een mooie opening van het seizoen in Haspengouw, terwijl Thibaud Mazuin met de Skoda Fabia R2 zijn leerproces in het Belgisch kampioenschap verder zet.

VAS
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X