Met de Sezoensrally zijn we toe aan de 5de manche van het Belgian Rally Championship. Hiermee zijn we reeds halfweg het kampioenschap waarin Vincent Verschueren momenteel afgetekend aan de leiding staat. Kan Vincent de kloof dit weekend vergroten? Kevin Abbring is in ieder geval niet van de partij waaruit we kunnen concluderen dat de titel geen prioriteit (meer) is voor Peugeot. Kris Princen, afwezig in de Rallye de Wallonie, staat wel aan de start.

Het is dan in Bocholt ook uitkijken naar het duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. Om het Belgian Rally Championship spannend te houden kan Princen zich geen misstap meer veroorloven. De druk ligt dan ook vooral bij hem en dat beseft hij zelf ook.

“Het kampioenschap is nog verre van beslist,” aldus Princen. “Alleen heb ik geen joker meer. Vincent Verschueren op zijn beurt kan zich nog een misstap permitteren. Ik heb er alvast zin in. De Rally van Wallonië als toeschouwer volgen was niet de plezantste ervaring, ook al was het mijn verjaardag.”

KAMV
BRC

Net zoals vorig jaar heeft organisator RT Moustache het parcours grondig onder handen genomen. De grootste wijziging is een gloednieuwe klassementsproef uitgestippeld in Peer. Het wordt alvast een uitdagende proef als we Princen mogen geloven.

“Helemaal in het begin van mijn carrière heb ik ooit in Peer gereden. Tijdens het bekijken van de klassementsproef herkende ik bepaalde plaatsen. Het is in elk geval een erg uitdagende proef met veel ritmeveranderingen en enkele heel snelle stroken onverhard, waar je vertrouwen moet hebben om zo laat mogelijk in de remmen te gaan.”

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X