Met de Sezoensrally zijn we toe aan de 5de manche van het Belgian Rally Championship. Hiermee zijn we reeds halfweg het kampioenschap waarin Vincent Verschueren momenteel afgetekend aan de leiding staat. Kan Vincent de kloof dit weekend vergroten? Kevin Abbring is in ieder geval niet van de partij waaruit we kunnen concluderen dat de titel geen prioriteit (meer) is voor Peugeot. Kris Princen, afwezig in de Rallye de Wallonie, staat wel aan de start.

Het is dan in Bocholt ook uitkijken naar het duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. Om het Belgian Rally Championship spannend te houden kan Princen zich geen misstap meer veroorloven. De druk ligt dan ook vooral bij hem en dat beseft hij zelf ook.

“Het kampioenschap is nog verre van beslist,” aldus Princen. “Alleen heb ik geen joker meer. Vincent Verschueren op zijn beurt kan zich nog een misstap permitteren. Ik heb er alvast zin in. De Rally van Wallonië als toeschouwer volgen was niet de plezantste ervaring, ook al was het mijn verjaardag.”

BRC
RT2

Net zoals vorig jaar heeft organisator RT Moustache het parcours grondig onder handen genomen. De grootste wijziging is een gloednieuwe klassementsproef uitgestippeld in Peer. Het wordt alvast een uitdagende proef als we Princen mogen geloven.

“Helemaal in het begin van mijn carrière heb ik ooit in Peer gereden. Tijdens het bekijken van de klassementsproef herkende ik bepaalde plaatsen. Het is in elk geval een erg uitdagende proef met veel ritmeveranderingen en enkele heel snelle stroken onverhard, waar je vertrouwen moet hebben om zo laat mogelijk in de remmen te gaan.”

Stannic_animatie
63ste OVV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X