Met de Sezoensrally zijn we toe aan de 5de manche van het Belgian Rally Championship. Hiermee zijn we reeds halfweg het kampioenschap waarin Vincent Verschueren momenteel afgetekend aan de leiding staat. Kan Vincent de kloof dit weekend vergroten? Kevin Abbring is in ieder geval niet van de partij waaruit we kunnen concluderen dat de titel geen prioriteit (meer) is voor Peugeot. Kris Princen, afwezig in de Rallye de Wallonie, staat wel aan de start.

Het is dan in Bocholt ook uitkijken naar het duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. Om het Belgian Rally Championship spannend te houden kan Princen zich geen misstap meer veroorloven. De druk ligt dan ook vooral bij hem en dat beseft hij zelf ook.

KAMV
RT2

“Het kampioenschap is nog verre van beslist,” aldus Princen. “Alleen heb ik geen joker meer. Vincent Verschueren op zijn beurt kan zich nog een misstap permitteren. Ik heb er alvast zin in. De Rally van Wallonië als toeschouwer volgen was niet de plezantste ervaring, ook al was het mijn verjaardag.”

Net zoals vorig jaar heeft organisator RT Moustache het parcours grondig onder handen genomen. De grootste wijziging is een gloednieuwe klassementsproef uitgestippeld in Peer. Het wordt alvast een uitdagende proef als we Princen mogen geloven.

“Helemaal in het begin van mijn carrière heb ik ooit in Peer gereden. Tijdens het bekijken van de klassementsproef herkende ik bepaalde plaatsen. Het is in elk geval een erg uitdagende proef met veel ritmeveranderingen en enkele heel snelle stroken onverhard, waar je vertrouwen moet hebben om zo laat mogelijk in de remmen te gaan.”

VAS
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X