naamloos-1202

Met nummer 102 op de deuren van de Ford Escort stond Koen Verhaeghe vorig weekend aan de start van de Short Rally van de Monteberg. Co-piloot van dienst was de kersverse prinses Canteclaer 2017, Tamara Peeters. Koen geeft ons zijn relaas van een geslaagd weekend.

“Op zaterdagnamiddag waren de verkenningen voorzien en dit uitzonderlijk pas vanaf 17u,” begint Koen. “Gezien de lange deelnemerslijst had ik een grote drukte verwacht tijdens de verkenning van de nieuwe KP Busseboom, maar niets was minder waar. Zondagmorgen hadden we pas om 9u30 onze ‘service out’ tijd. Het gevolg van onze ‘late’ startnummer.”

“Toch beiden wat nerveus aan de start van de 1ste KP. Die 1ste KP van de dag is en blijft toch altijd iets speciaals. Maar alles verliep vlot en we konden al dadelijk een mooie tijd op het bord zetten. Daarna stonden we aan de start van een volledig nieuwe KP. Het was een snelle en vlotte KP. Wel een zeer intens parcours met veel zeer slechte baantjes. Je stuur zeer goed vasthouden was een must op dit parcours. Enkel jammer van de annulatie van KP Monteberg. Tijdens de 3de  lus sneuvelden terug alle records. Het ging er super hard aan toe. KP na KP verbeterden we onze tijden nog,” aldus Koen.

RT2
RT1

“Ook op de laatste KP werden de tijden nog verbeterd. We hadden nog gehoopt de Porsche van Lacour-Lacour te pakken maar we sneuvelden uiteindelijk op een paar seconden. We kunnen terug kijken op een zeer mooie rallywedstrijd. En het belangrijkste is dat we rally na rally nog steeds evolueren in de positieve zin. Meer en meer flirten we met een top 10 tijdens wedstrijden met een groot deelnemersveld.”

“Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri en Franky van het VADA-RACING service team om mee te helpen aan het welslagen van dit ‘frisse’ weekend. Ook bedankt aan Tamara om haar taak zeer goed te vervullen als co. De nota’s liggen altijd aan de basis van een mooi resultaat, zeker als je met een nieuw parcours zit. Onze volgende rally is de ORC Rally waar Jochen Vandersarren, ook een vaste waarde bij VADA RACING, co-piloot van dienst is,” besluit Koen.

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X