Vorig weekend hadden Vincent Vandenabeele en zijn co-piloot de short rally van de Monteberg ingepland. Wat voor de twee een mooie dag had moeten worden in een mooie omgeving, eindigde helaas in mineur…

“Vorig jaar finishten we hier als 11de algemeen, dus we keken enorm uit naar deze dag. Hoewel er veel tijden bekend zijn van de KP Monteberg, hadden we vooraf besloten om ons daar niet te veel op te fixeren,” vertelt Vandenabeele. “Wij zijn nog steeds beginnende rallypiloten en wilden vooral onze eigen rally rijden, zonder ons te laten opjutten door tijden van andere teams.”

RT1
KAMV

“Na onze doortocht op de KP Bussenboom waren we heel tevreden. Deze KP was voor iedereen nieuw en we stonden dan toch mooi op een 21ste plaats en de 5de BMW. Tot dan toe verliep alles dus prima maar de tweede beklimming van de Monteberg was er helaas te veel aan… Door een olievlek van een eerdere wagen gingen we in de snelle linkse bocht, een honderdtal meter voor de ingang van het bos, van de baan. Onze auto geraakte vast in de berm en we besloten onmiddellijk de wagen te verlaten aangezien we op een heel gevaarlijke plaats stil stonden en we de volgende wagen al hoorden aankomen. We besloten om zo snel mogelijk naar een andere bocht te lopen waar een aantal commissarissen ons zagen en meteen begrepen dat er een probleem was.”

“We willen de baancommissarissen absoluut bedanken om ons te helpen onze wagen terug op de baan te krijgen maar we betreuren toch dat er niemand van de organisatie aanwezig was in deze blinde bocht. Zij hadden ons (en heel wat andere teams) kunnen verwittigen voor  de olie en dat had heel wat miserie kunnen voorkomen. Bovendien hadden zij ook de aankomende wagens kunnen waarschuwen dat wij daar in een heel gevaarlijke positie stonden.”

“Nu goed, het is gebeurd en dat is jammer maar het is nu vooral belangrijk dat we onze wagen zo snel mogelijk weer in orde krijgen. Via deze weg willen we ook graag ASD Rallyteam van Hendrik Debackere bedanken.”

RT1
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X