naamloos-767

Ze kennen elkaar al enkele jaren maar hadden nog nooit samengewerkt. Met de Short Rally van de Monteberg kwam daar verandering in. Jochen Vandersarren stapte in de BMW 323i bij Peter Demeyere, die na een langere pauze terug achter het stuur kroop. Het werd dan ook een wedstrijd om opnieuw ritme op te doen en de wagen verder af te stellen. Jochen staat ons te woord.

“Vol goede moed begonnen we aan de verkenningen voor de Short Rally van de Monteberg,” vertelt Jochen. “Meteen werd duidelijk dat de nieuwe KP eentje was voor de durvers. Eentje waar je zeker in het goede ritme moest zitten.”

“Voor de start van de rally hadden we afgesproken om niet naar het klassement te kijken. Sinds vorig jaar juni had Peter immers niet meer gereden. Doelstelling vorig weekend was dan ook om het leerproces met de BMW 323i verder te zetten.”

RallyTime animated
RT2

“Rekening houdend met het weinige ritme werd op de openingsproef een goede tijd neergezet. Tijdens de service werden er andere banden en velgen gemonteerd. Deze konden we echter niet voluit testen in de 2de ronde omwille van motorstoringen. Eenmaal opnieuw op de service bracht VADA-Racing de wagen opnieuw in topconditie, klaar voor de volgende ronde.”

“Nadat in de 3de ronde ook de afstelling van de vering geoptimaliseerd was, vond Peter opnieuw het vertrouwen in de wagen. We beslisten dan ook om in de 4de ronde het tempo op te voeren, zonder overdreven risico’s te nemen. We kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijd te trekken.”

“Bij deze wil ik Peter nogmaals van harte bedanken voor de geboden kans, het fijne rallyweekend en de mooie beleving in “the Beast”. Ook een grote, welverdiende, dank U wel aan VADA-Racing die zoals altijd een fantastische service bood en natuurlijk ook aan de opgekomen supporters! De volgende wedstrijd samen met Peter, wordt de Rally van Wervik. Maar eerst lees ik nog de nota’s in de Sezoens Rally te Bocholt waar ik start met Patrick Mylleville in de “koertjesgroene” Porsche 911 uit de MAS-racing stal,” besluit Jochen Vandersarren.

BRC
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X