naamloos-767

Ze kennen elkaar al enkele jaren maar hadden nog nooit samengewerkt. Met de Short Rally van de Monteberg kwam daar verandering in. Jochen Vandersarren stapte in de BMW 323i bij Peter Demeyere, die na een langere pauze terug achter het stuur kroop. Het werd dan ook een wedstrijd om opnieuw ritme op te doen en de wagen verder af te stellen. Jochen staat ons te woord.

“Vol goede moed begonnen we aan de verkenningen voor de Short Rally van de Monteberg,” vertelt Jochen. “Meteen werd duidelijk dat de nieuwe KP eentje was voor de durvers. Eentje waar je zeker in het goede ritme moest zitten.”

RallyTime animated
Stannic_animatie

“Voor de start van de rally hadden we afgesproken om niet naar het klassement te kijken. Sinds vorig jaar juni had Peter immers niet meer gereden. Doelstelling vorig weekend was dan ook om het leerproces met de BMW 323i verder te zetten.”

“Rekening houdend met het weinige ritme werd op de openingsproef een goede tijd neergezet. Tijdens de service werden er andere banden en velgen gemonteerd. Deze konden we echter niet voluit testen in de 2de ronde omwille van motorstoringen. Eenmaal opnieuw op de service bracht VADA-Racing de wagen opnieuw in topconditie, klaar voor de volgende ronde.”

“Nadat in de 3de ronde ook de afstelling van de vering geoptimaliseerd was, vond Peter opnieuw het vertrouwen in de wagen. We beslisten dan ook om in de 4de ronde het tempo op te voeren, zonder overdreven risico’s te nemen. We kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijd te trekken.”

“Bij deze wil ik Peter nogmaals van harte bedanken voor de geboden kans, het fijne rallyweekend en de mooie beleving in “the Beast”. Ook een grote, welverdiende, dank U wel aan VADA-Racing die zoals altijd een fantastische service bood en natuurlijk ook aan de opgekomen supporters! De volgende wedstrijd samen met Peter, wordt de Rally van Wervik. Maar eerst lees ik nog de nota’s in de Sezoens Rally te Bocholt waar ik start met Patrick Mylleville in de “koertjesgroene” Porsche 911 uit de MAS-racing stal,” besluit Jochen Vandersarren.

VAS
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X