Gilles Pyck Monteberg 2017 

Voorzichtig starten om terug in het ritme te komen en daarna aanvallen. De vooraf gemaakte plannen leken werkelijkheid te worden. Een technisch mankement gooide echter roet in het eten. Op de derde KP was het reeds over en out voor Gilles Pyck en Emile Mourisse.

“We zijn op de eerste proef, KP Monteberg, voorzichtig gestart om terug wat in het ritme te komen,” vertelt Gilles. “Omdat de 2de KP ons beter lag, hebben we daar aangevallen. We waren super tevreden van de auto en onszelf.  Met een 17de tijd op deze KP klommen we de top 20 algemeen binnen na 2 KP’s.”

“De goeie moed om zo verder te doen was er maar dan brak de cardan af op KP Monteberg en was de rally over voor ons… heel jammer maar niets aan te doen. Ook dit hoort nu eenmaal bij de rallysport. We waren wel ontgoocheld omdat we net goed op dreef waren en we hadden de ambitie om te strijden voor een mooie plaats in het eindklassement.”

VAS
RallyTime animated

“Na onze opgave zijn we dan maar gaan supporteren voor onze vriend Lewis Vansteenkiste. Het was pas de 2de rally voor Lewis maar desondanks wist hij als winnaar van klasse 2C te finishen. Indrukwekkend gezien zijn geringe ervaring. Dat verlichte toch wel de pijn voor ons.”

“Graag zou ik nog mijn co Emile bedanken voor zijn uitstekende werk, het serviceteam van AR rallysport en onze sponsors, Autry Fashion Poperinge, Carwash Bart Pyck, Pico’s Koffie, Q-Auto, Podologe Justine Pyck, CarCosmetix en Mayacoba. Op naar de ORC waar ik als co mee ga met Alain Vermeulen,” besluit Gilles.

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X