Dries Deprez Monteberg 2017

 

Met nummer 133 op de deuren van de Citroën C2 VTS stond Dries Deprez afgelopen weekend aan de start van de Short Rally van de Monteberg. Ditmaal echter niet als copiloot van Jo Muylle. Dries nam immers voor het eerst zelf het stuur in handen, terwijl vriendin Evy Vangheluwe de nota’s voor haar rekening nam. Ondanks dat het einde van de rally niet gehaald werd, kijkt Dries terug op een geslaagd weekend. Eentje dat smaakt naar meer.

“We begonnen de dag niet slecht,” opent Dries. “De openingsproef verliep goed op mijn eigen tempo. Ik ging helaas wel een keertje rond door een stuurfoutje wat, denk ik, niet geheel abnormaal is voor een eerste wedstrijd. De nota’s waren goed en Evy leverde onmiddellijk prima werk!”

RallyTime animated
VAS

“Na een eerste service beurt, waar op zich niks aan de wagen veranderde, trokken we met al wat meer vertrouwen naar de tweede proef, die van de Busseboom. De proef waar ik persoonlijk het meest naar uitkeek met zijn lange snelle stukken. Ik kon tevreden zijn over mijn tijd. Ik kwam reeds in de buurt van enkele referenties. Op naar een tweede keer Monteberg. Helaas werd die geneutraliseerd waardoor we onmiddellijk terug naar de service mochten.”

“Op naar de voorlaatste lus van de dag. We hadden de basis gelegd, nu proberen om telkens een paar seconden af te doen van onze vorige tijden. Op KP Busseboom konden we dit helaas niet realiseren. Op een lang recht stuk brak de wagen achteraan uit waardoor we even rond ging. Gelukkig raakten we niks en konden we zonder zorgen onze weg verder zetten. “Ik kan er maar uit leren” dacht ik bij mezelf. De Monteberg ging goed. We draaiden een betere tijd dan de eerste keer. Dus daar konden we al fier op zijn.”

“De laatste lus wou ik de lat niet perse hoger gaan leggen. Gewoon in de buurt blijven van onze tot nog toe beste tijden en vooral genieten. We stonden klaar op de startlijn voor een laatste keer Busseboom. 5,4,3,2,1… en we bleven staan. Ik slaagde erin rustig te blijven, zette de versnellingspook terug in neutraal, terug in eerste en opnieuw proberen, maar het mocht niet zijn. De cardan brak op de startlijn waardoor we noodgedwongen de strijd moesten staken.”

“We kijken terug op een zeer mooi weekend, waarbij ik veel heb geleerd! Ik hoop het ooit nog eens te kunnen overdoen maar nu eerst terug de focus op het co-piloot zijn. Want binnen 2 weken start ik terug aan de zijde van Jo Muylle in de Sezoens Rally in Bocholt. Ik bedank alle mensen die ons afgelopen weekend hebben gesteund om dit mooie avontuur mogelijk te maken. Evy die prachtig werk leverde en na een jaar navigeren in het Engels, haar moedertaal perfect terug oppikte. Jo die mij de kans en het vertrouwen gaf om zijn C2 echt te leren aanvoelen. GRT voor de prachtige service en goede zorgen. Onze partners Koen en Kim en nog zovelen meer!”

Stannic_animatie
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X