Dries Deprez Monteberg 2017

 

Met nummer 133 op de deuren van de Citroën C2 VTS stond Dries Deprez afgelopen weekend aan de start van de Short Rally van de Monteberg. Ditmaal echter niet als copiloot van Jo Muylle. Dries nam immers voor het eerst zelf het stuur in handen, terwijl vriendin Evy Vangheluwe de nota’s voor haar rekening nam. Ondanks dat het einde van de rally niet gehaald werd, kijkt Dries terug op een geslaagd weekend. Eentje dat smaakt naar meer.

“We begonnen de dag niet slecht,” opent Dries. “De openingsproef verliep goed op mijn eigen tempo. Ik ging helaas wel een keertje rond door een stuurfoutje wat, denk ik, niet geheel abnormaal is voor een eerste wedstrijd. De nota’s waren goed en Evy leverde onmiddellijk prima werk!”

63ste OVV
RT1

“Na een eerste service beurt, waar op zich niks aan de wagen veranderde, trokken we met al wat meer vertrouwen naar de tweede proef, die van de Busseboom. De proef waar ik persoonlijk het meest naar uitkeek met zijn lange snelle stukken. Ik kon tevreden zijn over mijn tijd. Ik kwam reeds in de buurt van enkele referenties. Op naar een tweede keer Monteberg. Helaas werd die geneutraliseerd waardoor we onmiddellijk terug naar de service mochten.”

“Op naar de voorlaatste lus van de dag. We hadden de basis gelegd, nu proberen om telkens een paar seconden af te doen van onze vorige tijden. Op KP Busseboom konden we dit helaas niet realiseren. Op een lang recht stuk brak de wagen achteraan uit waardoor we even rond ging. Gelukkig raakten we niks en konden we zonder zorgen onze weg verder zetten. “Ik kan er maar uit leren” dacht ik bij mezelf. De Monteberg ging goed. We draaiden een betere tijd dan de eerste keer. Dus daar konden we al fier op zijn.”

“De laatste lus wou ik de lat niet perse hoger gaan leggen. Gewoon in de buurt blijven van onze tot nog toe beste tijden en vooral genieten. We stonden klaar op de startlijn voor een laatste keer Busseboom. 5,4,3,2,1… en we bleven staan. Ik slaagde erin rustig te blijven, zette de versnellingspook terug in neutraal, terug in eerste en opnieuw proberen, maar het mocht niet zijn. De cardan brak op de startlijn waardoor we noodgedwongen de strijd moesten staken.”

“We kijken terug op een zeer mooi weekend, waarbij ik veel heb geleerd! Ik hoop het ooit nog eens te kunnen overdoen maar nu eerst terug de focus op het co-piloot zijn. Want binnen 2 weken start ik terug aan de zijde van Jo Muylle in de Sezoens Rally in Bocholt. Ik bedank alle mensen die ons afgelopen weekend hebben gesteund om dit mooie avontuur mogelijk te maken. Evy die prachtig werk leverde en na een jaar navigeren in het Engels, haar moedertaal perfect terug oppikte. Jo die mij de kans en het vertrouwen gaf om zijn C2 echt te leren aanvoelen. GRT voor de prachtige service en goede zorgen. Onze partners Koen en Kim en nog zovelen meer!”

RT2
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X