Dries Deprez Monteberg 2017

 

Met nummer 133 op de deuren van de Citroën C2 VTS stond Dries Deprez afgelopen weekend aan de start van de Short Rally van de Monteberg. Ditmaal echter niet als copiloot van Jo Muylle. Dries nam immers voor het eerst zelf het stuur in handen, terwijl vriendin Evy Vangheluwe de nota’s voor haar rekening nam. Ondanks dat het einde van de rally niet gehaald werd, kijkt Dries terug op een geslaagd weekend. Eentje dat smaakt naar meer.

“We begonnen de dag niet slecht,” opent Dries. “De openingsproef verliep goed op mijn eigen tempo. Ik ging helaas wel een keertje rond door een stuurfoutje wat, denk ik, niet geheel abnormaal is voor een eerste wedstrijd. De nota’s waren goed en Evy leverde onmiddellijk prima werk!”

RT2
VAS

“Na een eerste service beurt, waar op zich niks aan de wagen veranderde, trokken we met al wat meer vertrouwen naar de tweede proef, die van de Busseboom. De proef waar ik persoonlijk het meest naar uitkeek met zijn lange snelle stukken. Ik kon tevreden zijn over mijn tijd. Ik kwam reeds in de buurt van enkele referenties. Op naar een tweede keer Monteberg. Helaas werd die geneutraliseerd waardoor we onmiddellijk terug naar de service mochten.”

“Op naar de voorlaatste lus van de dag. We hadden de basis gelegd, nu proberen om telkens een paar seconden af te doen van onze vorige tijden. Op KP Busseboom konden we dit helaas niet realiseren. Op een lang recht stuk brak de wagen achteraan uit waardoor we even rond ging. Gelukkig raakten we niks en konden we zonder zorgen onze weg verder zetten. “Ik kan er maar uit leren” dacht ik bij mezelf. De Monteberg ging goed. We draaiden een betere tijd dan de eerste keer. Dus daar konden we al fier op zijn.”

“De laatste lus wou ik de lat niet perse hoger gaan leggen. Gewoon in de buurt blijven van onze tot nog toe beste tijden en vooral genieten. We stonden klaar op de startlijn voor een laatste keer Busseboom. 5,4,3,2,1… en we bleven staan. Ik slaagde erin rustig te blijven, zette de versnellingspook terug in neutraal, terug in eerste en opnieuw proberen, maar het mocht niet zijn. De cardan brak op de startlijn waardoor we noodgedwongen de strijd moesten staken.”

“We kijken terug op een zeer mooi weekend, waarbij ik veel heb geleerd! Ik hoop het ooit nog eens te kunnen overdoen maar nu eerst terug de focus op het co-piloot zijn. Want binnen 2 weken start ik terug aan de zijde van Jo Muylle in de Sezoens Rally in Bocholt. Ik bedank alle mensen die ons afgelopen weekend hebben gesteund om dit mooie avontuur mogelijk te maken. Evy die prachtig werk leverde en na een jaar navigeren in het Engels, haar moedertaal perfect terug oppikte. Jo die mij de kans en het vertrouwen gaf om zijn C2 echt te leren aanvoelen. GRT voor de prachtige service en goede zorgen. Onze partners Koen en Kim en nog zovelen meer!”

RallyTime animated
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X