vermeulen monteberg

In de Short Rally van de Monteberg stond Alain Vermeulen voor het eerst sinds augustus 2016 aan de start van een wedstrijd. Een schuiver op de eerste KP van de Rally van Staden zorgde immers voor een vroegtijdig einde van het seizoen 2016. Omwille van motorproblemen werd de heropgebouwde BMW M3 vroegtijdig aan de kant gezet. Ondertussen werd het probleem reeds gevonden en kijkt het team al uit naar de volgende wedstrijd, de ORC Rally.

“Na onze miskleun in de Rally van Staden 2016 wilden we met de heropgebouwde BMW M3 rustig ons eigen tempo rijden zonder ons iets aan te trekken van de tijden of van de concurrentie,” vertelt Alain. “Het begon alvast goed. De eerste KP werkten we af zonder noemenswaardige problemen. Op de service werd alles nagekeken en er werden geen noemenswaardige problemen vast gesteld.”

“Maar tijdens de verbinding naar de tweede KP hoorde ik dat de motor soms een geluid maakte dat niet normaal was. Al vlug na de start van die tweede KP werd duidelijk dat we begonnen waren aan een dagje stuurbijten. De motor viel te pas en te onpas uit. Op deze manier hebben we twee KP’s afgewerkt.”

RT1
BRC

“In de service hebben we dan bepaalde onderdelen vervangen en besloten we om nog een kans te wagen. Maar van bij de start wist ik dat het probleem er nog altijd was. Om de mechaniek niet verder op de proef te stellen, besloten we om KP Monteberg niet meer af te werken. Opnieuw in de service aangekomen, werd na een vijftal minuten het probleem gevonden. Een kabeltje van de krukas sensor zat gekneld tussen een ander onderdeel. Spijtig genoeg was voor ons de koers gedaan maar we zijn in ieder geval content dat het probleem gevonden is. We weten nu dat we in het vervolg extra aandacht moeten besteden aan die plaats. Op naar de ORC Rally met opkomend talent Gilles Pyck in de co seat,” besluit Alain Vermeulen.

bron FB Rallyteam Vermeulen-Ruyssen

KAMV
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X