vermeulen monteberg

In de Short Rally van de Monteberg stond Alain Vermeulen voor het eerst sinds augustus 2016 aan de start van een wedstrijd. Een schuiver op de eerste KP van de Rally van Staden zorgde immers voor een vroegtijdig einde van het seizoen 2016. Omwille van motorproblemen werd de heropgebouwde BMW M3 vroegtijdig aan de kant gezet. Ondertussen werd het probleem reeds gevonden en kijkt het team al uit naar de volgende wedstrijd, de ORC Rally.

“Na onze miskleun in de Rally van Staden 2016 wilden we met de heropgebouwde BMW M3 rustig ons eigen tempo rijden zonder ons iets aan te trekken van de tijden of van de concurrentie,” vertelt Alain. “Het begon alvast goed. De eerste KP werkten we af zonder noemenswaardige problemen. Op de service werd alles nagekeken en er werden geen noemenswaardige problemen vast gesteld.”

“Maar tijdens de verbinding naar de tweede KP hoorde ik dat de motor soms een geluid maakte dat niet normaal was. Al vlug na de start van die tweede KP werd duidelijk dat we begonnen waren aan een dagje stuurbijten. De motor viel te pas en te onpas uit. Op deze manier hebben we twee KP’s afgewerkt.”

VAS
BRC

“In de service hebben we dan bepaalde onderdelen vervangen en besloten we om nog een kans te wagen. Maar van bij de start wist ik dat het probleem er nog altijd was. Om de mechaniek niet verder op de proef te stellen, besloten we om KP Monteberg niet meer af te werken. Opnieuw in de service aangekomen, werd na een vijftal minuten het probleem gevonden. Een kabeltje van de krukas sensor zat gekneld tussen een ander onderdeel. Spijtig genoeg was voor ons de koers gedaan maar we zijn in ieder geval content dat het probleem gevonden is. We weten nu dat we in het vervolg extra aandacht moeten besteden aan die plaats. Op naar de ORC Rally met opkomend talent Gilles Pyck in de co seat,” besluit Alain Vermeulen.

bron FB Rallyteam Vermeulen-Ruyssen

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X